Siirry sisältöön
Kuvituskuva: talvimaisema

Yhä useamman kuntapuolen palkansaajan verokortti siirtyy palkanlaskentaan automaattisesti – Sarastiassa noudettu reaaliaikaisia verokorttitietoja onnistuneesti

Verokorttien toimittamiseen on ollut vaihtelevia käytäntöjä, mutta jatkossa yhä useamman kuntapuolen palkansaajan verokortti siirtyy automaattisesti Verohallinnosta palkanlaskentaan. Sarastialla ensimmäinen palvelun käyttöönottanut asiakas oli Hämeenlinnan kaupunki, jossa verokorttien reaaliaikainen nouto otettiin käyttöön syksyllä.

”Hämeenlinna oli ensimmäinen kaupunki, jonka työntekijöiden verokorttitiedot noudettiin palkanlaskentaa varten reaaliaikaisesti Verohallinnon rajapinnasta. Sen jälkeen olemme noutaneet onnistuneesti muidenkin kuntien ja kaupunkien työntekijöiden verokorttitietoja OmaVerosta. Reaaliaikainen nouto otetaan käyttöön myös useammalla hyvinvointialueella”, kertoo Sarastian kehitysjohtaja Johanna Jyrkönen.

”On hienoa, että useat kunnat, kaupungit ja hyvinvointialueet ovat halunneet lähteä kanssamme digitalisoimaan palkanlaskennan prosesseja. Kun muutokset ennakonpidätysprosenttiin tehdään suoraan OmaVeroon, siirtyy myös muutosverokortti reaaliaikaisella noudolla suoraan palkanlaskentaan. Ennakkoperintälain mukaan palkansaajalla on oltava edelleen mahdollisuus ilmoittaa verokortissa olevaa ennakonpidätysprosenttia korkeampi veroprosentti työnantajalle, mutta palkanlaskennan näkökulmasta olisi sujuvampaa, kun kaikki veroprosenttien muutokset keskitettäisiin OmaVeroon. Toivoisin, että esimerkiksi Taloushallintoliitto veisi tätä viestiä viranomaisille koko palkkahallintoalan puolesta. Lakimuutoksen kautta digitaalisuudesta saataisiin jatkossa todellinen hyöty irti”, Jyrkönen pohtii.

Sarastiassa on käytössä useita eri palkkajärjestelmiä. Osa Sarastian asiakkaista on jo verokorttien reaaliaikaisen noudon piirissä ja yhä useampi on tarkoitus saada mukaan ensi vuoden aikana, kun viimeisetkin järjestelmätoimittajat mahdollistavat Verohallinnon tarjoaman ohjelmistorajapinnan käytön.

”Reaaliaikainen verokorttitietojen nouto on ollut käytössä yksityisellä puolella jo pidemmän aikaa. Nyt on aika siirtyä digiaikaan myös kuntapuolella ja samalla kuroa kiinni sitä kehitysvelkaa, joka kunnilla ja kaupungeilla on yksityisen puolen palkanlaskentaprosesseihin verrattuna. Muutoksella voidaan helpottaa niin palkanlaskijoiden työtä, esihenkilöiden elämää kuin myös yksittäisten ihmisten arkea”, Jyrkönen toteaa.


Pohditko verokortin toimittamista Sarastiaan? Siirry asiakaspalvelusivustolle ja lue verokorttiohjeet.

Ajankohtaista