Siirry sisältöön
Anne Kanervan blogi

Vuorovaikutus saa hyvinvointialueiden sukset luistamaan

Kumpi on parempi, osata vähän kaikkea tai keskittyä muutamaan asiaan, jossa tulee tosi hyväksi? Riippuu tietysti tilanteesta ja tavoitteista. Jos vaikka hiihtää, laskettelee ja luistelee omaksi iloksi, hyvät perustaidot talvilajeista riittävät. Tilanne voi olla toinen, jos olet kymmenien tuhansien ihmisten työnantaja, jonka tarkoituksena on tuottaa paras mahdollinen hoito ja hoiva sadoilletuhansille ihmisille.  

Hyvinvointialueet tulevat olemaan valtavia työnantajia, mutta esimerkiksi palkanmaksu ja laskuliikenne eivät ole itse tarkoitus, hyvä hoito on. Siksi on olemassa Sarastian kaltaisia toimijoita, jotka huolehtivat sujuvista tukipalveluista. Ne voisi rinnastaa hiihtosankarin huoltojoukkoihin, jotka lykkäävät oikeat sukset alle oikeaan aikaan.  

Hyvinvointialueen palvelun laadun asettaminen keskiöön ei tarkoita, että työantajan rooli tai velvollisuudet olisivat vähäpätöisiä. Jos palkat eivät tule tileille vuoden 2023 ensimmäisenä tilipäivänä, näkymätön muuttuu näkyväksi. Sarastia tulee olemaan suurin palkka- ja henkilöstöhallinnon palveluita hyvinvointialueille tuottava toimija. Pitkän linjan kokemus kuntien sote-yksiköiden palvelusta on auttanut hiomaan prosessit kuntoon ja monin paikoin samat tiimit jatkavat nyt hyvinvointialueiden palvelua ja operoivat esimerkiksi itselleen tuttujen työehtosopimusten parissa.  

Uutta hyvinvointialueilla tulee Sarastiallekin olemaan muun muassa niiden johtamismallit. Nyt kun organisaatiot vasta muodostuvat, kukaan ei vielä tiedä millaisia raportteja hyvinvointialueiden uudet vetäjät tarvitsevat johtamisensa tueksi tai miten valtio tulee seuraamaan hyvinvointialueiden toimintaa. Sarastian tulee olla valmiina kehittämään palveluitaan ja muuttumaan hyvinvointialueiden mukana. 

Paitsi uusia palveluja, muutos tarkoittaa myös syvällisempää mullistusta Sarastialle. Omistaja-asiakkaiksi kaupunkien rinnalle tulevat hyvinvointialueet. Uuden edessä kaikki tulevat ottamaan oppimisloikkia, ja mikä edistäisi oppimista paremmin kuin jakaminen. Yhteinen omistajanpohja tarjoaa mahdollisuuden edistää vuorovaikutusta hyvinvointialueiden kesken, kuten se on aiemmin toiminut kuntien kesken. Tästä haluamme pitää kiinni ja viedä yhteistyötä eteenpäin. Sarastia tulee tämän vuoden aikana luomaan asiakasfoorumin omistajilleen. Kun oman alansa osaajat vaihtavat ajatuksia, suksi luistaa kaikilla paremmin. 

Lopuksi – viimeksi kun blogini julkaistiin, Suomessa oli koronan myötä astunut voimaan valmiuslaki. Muutosten aika ei ole ohi. Nyt Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja niin talviurheilu kuin hyvinvointialueiden huolet tuntuvat arkisilta sodan aiheuttaman inhimillisen kärsimyksen rinnalla. Sarastia tukee Ukrainan kansaa taistelussa demokratian ja vapaan yhteiskunnan puolesta. Samalla arkinen työ suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan parissa jatkuu.

Anne Kanerva
asiakkuusjohtaja
Sarastia Oy

Ajankohtaista