Siirry sisältöön
Veli-Matti Heiskanen

Veli-Matti Heiskanen otti vetovastuun Sarastian talous- ja henkilöstöpalveluista sekä ohjelmistoliiketoiminnasta

Sarastian talous- ja henkilöstöpalveluista sekä ohjelmistoliiketoiminnasta vastaavana johtajana aloitti joulukuun alussa KTM Veli-Matti Heiskanen. Heiskanen luotsaa jatkossa Sarastia Oy:n palvelutuotantoa Mika Kantolan keskittyessä konsernin toimitusjohtajan tehtäviin. Pitkän työuran tehneellä Heiskasella on kokemusta muun muassa ohjelmistoalalta, tilitoimistosta ja koulutustoiminnasta.

”Näin ensimmäisen kuukauden jälkeen olen entistä vakuuttuneempi, että Sarastialla voin hyödyntää kaikkea sitä kokemusta, jota olen aikaisemmissa työpaikoissani saanut esimerkiksi automaation kehittämisestä, ohjelmistojen käytettävyydestä ja talouspalveluiden tuottamisen kehittämisestä. Haluan olla mukana vahvistamassa merkityksellistä työtä, luomassa tilaa muutoksille sekä parantamassa prosesseja ja tuottavuutta. Periaatteeni on, että kun henkilöstö voi hyvin, niin työ suoritetaan hyvin. Silloin myös asiakkaat ovat tyytyväisiä ja edellytykset kannattavalle liiketoiminnalle ovat olemassa”, Heiskanen sanoo.

Hyvinvointialueiden talous- ja HR-järjestelmien käyttöönotto vaatinut joustoa koko organisaatiolta

Heiskanen aloitti uudessa roolissaan juuri, kun hyvinvointialueprojekteissa käytiin kiivasta loppukiriä. Sarastia toimittaa erilaisia palkanlaskennan ja taloushallinnon palveluita ja järjestelmiä kahdeksalle eri hyvinvointialueelle. Vuodenvaihteen siirtymästä selvittiin, mutta yksi iso ponnistus on vielä edessä, kun hyvinvointialueiden ensimmäinen palkanmaksupäivä koittaa 13. tammikuuta.

”Hyvinvointialueasiakkaidemme ensimmäiset palkanmaksupäivät ovat tämän viikon perjantaina. Suuri joukko sarastialaisia on tehnyt töitä koko loppiaisviikonlopun turvatakseen hyvinvointialueiden palkanmaksun. On ollut ilahduttavaa seurata, miten organisaatio on venynyt ja joustanut tilanteen niin vaatiessa”, Heiskanen kiittelee.

Tulevana vuonna Sarastiassa panostetaan asiakkuuksiin, henkilökuntaan ja digitaalisuuteen

Tulevalle vuodelle Sarastiassa on tiedossa paljon uudistuksia – asiakkaille näkyvimpiä muutoksia ovat uusi asiakkuudenhoitomalli ja asiointijärjestelmä. Asiakastyytyväisyyden lisäksi myös palvelutuotannon laatuun ja henkilökunnan viihtyvyyteen kiinnitetään entistä tarkempaa huomiota.

”Sarastian strategisten tavoitteiden mukaisesti haluamme nostaa asiakkaan keskiöön. Asiakkuuksien johtaminen keskitetään asiakkuusyksikköön siten, että jokaisella asiakkaalla on oma nimetty yhteyshenkilö, joka kokoaa tiimin asiakkaan ympärille. Näin selkiytämme vastuita ja parannamme tiedonkulkua niin sisäisesti kuin myös asiakkaan suuntaan”, Heiskanen kertoo.

”Myös laadun mittaamiseen ja parantamiseen kehitetään uusia työkaluja ja toimintamalleja. Tarkoituksena on syventää yhteistyötä Sarastian talous- ja henkilöstöpalveluiden ja ohjelmistoyksikön välillä, ja sitouttaa myös asiakkaitamme mukaan tuote- ja palvelukehitykseen. Pidän kuitenkin tärkeimpänä sitä, että me sarastialaiset voimme hyvin ja jaksamme tehdä oman roolimme mukaiset suoritukset täydellä teholla – toiminnan tehostamisen lisäksi pitää koko ajan kriittisesti tarkastella resurssien riittävyyttä ja henkilökunnan jaksamista. Tämän vuoden aikana Sarastiassa saadaan käyttöön myös uusi ja odotettu asiointijärjestelmä, joka tuo omalta osaltaan helpotusta resurssien käytettävyyteen, laadun parantamiseen ja asiakasviestintään”, Heiskanen toteaa.

Sarastiassa katsotaan tulevaan vuoteen odottavin mielin. ”Kevään edetessä päivät ovat entistä pidempiä ja valoisempia. Uskon siihen, että tuleva vuosi näyttää oikein valoisalta, kun teemme asioita yhdessä ja viestimme niistä avoimesti työyhteisön ja asiakkaiden kesken”, Heiskanen summaa.

Ajankohtaista