Siirry sisältöön
Kuvituskuva, Frosted Plant

Varsinais-Suomen ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueet hankkivat sijaisrekrytointipalvelut Sarastia Rekryltä

Varsinais-Suomen ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tulevat hankkimaan sijaisrekrytointipalvelunsa Sarastia Rekry Oy:ltä. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus päätti asiasta tiistaina 8.11. Itä-Uudellamaalla päätös tehtiin torstaina 10.11. Aluehallitusten päätökset eivät ole vielä lainvoimaisia.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hankinnan vuotuinen arvo on enintään 25 miljoonaa euroa ja koko neljän vuoden hankintakauden aikana enintään 100 miljoonaa euroa. Hankinta koskee koko Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta ja kaikkia tulosalueita. Sopimuksen käyttöönotto toteutetaan vaiheittain.

Itä-Uudenmaan sopimus koskee ikääntyneiden palveluita ja vammaispalveluita. Sopimukseen voidaan liittää myös muita yksiköitä. Jos palvelun käyttö toteutuu arvioidun mukaisesti noin 70 000–110 000 tuntia/vuosi, hankinnan laskennallinen arvo on kahden vuoden sopimuskauden aikana arviolta noin viisi miljoonaa euroa.

Hyvinvointialueet käyttävät sijaisrekrytointipalveluja turvaamaan välttämättömän henkilöstömäärän. Sote-alan työvoiman saatavuus ja sijaisrekrytoinnin järjestäminen aiheuttavat haasteita työnantajille. Sarastia Rekry etsii työntekijän, huolehtii palkka- ja henkilöstöhallinnosta ja osittain perehdytyksestä, mikä säästää erityisesti esihenkilöiden aikaa. Sarastia Rekryn keikkatyöntekijät kuuluvat Avaintesin eli Avaintyönantajat Avainta ry:n työehtosopimuksen piiriin.

Lisätietoa Varsinais-Suomen hankinnasta aluehallituksen esityslistalla
Lisätietoa Itä-Uudenmaan hankinnasta aluehallituksen esityslistalla 


Sarastia Rekry kuuluu Sarastia-konserniin. Sarastia Rekry vuokraa hoitoalan henkilökuntaa emoyhtiönsä Sarastia Oy:n osakkaille, joita ovat kunnat, kuntayhtymät ja hyvinvointialueet. Suurin volyymi toimintaan tulee sijaispalveluista, jonka lisäksi asiakkaille tarjotaan tehokkaita rekrytointipalveluja ja monipuolisia henkilöstön resursointipalveluja.

Sarastia Rekry työllistää noin 12 000 sijaistyöntekijää, ja vuonna 2021 Sarastia Rekry toteutti lähes 200 000 työkeikkaa lähinnä sotealalla. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 79,6 miljoonaa euroa.

Helmikuussa 2019 toimintansa käynnisti sisaryhtiö Onvire, joka tarjoaa sijais- ja rekrytointipalveluja yksityisen ja kolmannen sektorin asiakkaille.

 

Ajankohtaista