Siirry sisältöön

Ulla Kukkonen aloittaa Sarastian liiketoimintajohtajana

Sarastian talous- ja henkilöstöpalveluiden liiketoimintajohtajaksi on valittu KTM Ulla Kukkonen. Kukkonen on viimeksi työskennellyt toimitusjohtajana Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu Talpassa ja sitä ennen muun muassa palvelukeskus Provinciassa. Sarastialle hän siirtyy maaliskuun alussa.

Kukkosen kokemus palvelukeskustoiminnasta sekä talous-, henkilöstö- ja muutosjohtamisesta on kirkastanut hänelle, miten luottamusta eri toimijoihin edistetään läpinäkyvyyttä lisäämällä. Avoin kanssakäyminen helpottaa ja selkeyttää monia tilanteita, ja sen avulla yhteinen suunta pidetään kaikkien osapuolten tiedossa.

– Luottamusta ei voi olla liikaa. Kannustan jakamaan tietoa ja keskustelemaan asiakkaiden kanssa mieluummin paljon kuin liian vähän, jotta syvemminkin aiheesta kiinnostuneet asiakkaat saavat varmasti tarvitsemansa, Kukkonen sanoo.

Julkinen sektori elää muutosten aikaa, jossa Sarastialla on tärkeä rooli sujuvia tukipalveluita tuottavana kumppanina. Sarastian päämäärä, asiakaslähtöinen ja tehokas toiminta, luo selkeän perustan talous- ja henkilöstöpalveluiden kehittämiselle.

– Strategian tulee näkyä konkreettisessa tekemisessä. Tulevaisuudessa tuottavuus ja tehokkuus liittyvät paljolti automatisoituihin prosesseihin ja järjestelmien tehokkaaseen käyttöön. Tämän eteen tehdään jatkuvaa työtä, ja on myös täysin normaalia, että järjestelmissä on kehitettävää. Tässäkin tärkeää on avoimuus: kerrotaan asiakkaille mitä kehitetään ja mitä sen avulla saavutetaan, Kukkonen kertoo.

Tehokkuuden rinnalla Sarastiassa halutaan kiinnittää huomiota työhyvinvointiin ja henkilöstön osaamisen kehittymiseen. Kukkonen korostaa myös ammattiylpeyden tärkeyttä.

– Olen itsekin työskennellyt kirjanpitäjänä ja elänyt aikoja, kun manuaalisia työtehtäviä on automatisoitu. Niiden myötä prosessit ovat hioutuneet nopeammaksi ja toistuvien rutiinien tekemiseltä on jäänyt aikaa asiantuntemusta vaativaan ydintekemiseen. Talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaiset ovat ylpeitä siitä, että voivat erityisosaamisellaan auttaa asiakasta, Ulla Kukkonen tiivistää.

Ajankohtaista