Siirry sisältöön

Työtä ja työvoimapularatkaisuja – Sarastia Rekry lukujen valossa

Sarastia Rekryn sijaispalvelu on haastavan korona-ajan keskellä osoittanut jälleen kerran toimivuutensa. Vuoden 2020 aikana solmittiin 15 uutta asiakkuutta ja alkuvuoden 2021 aikanakin uusia asiakkaita on tullut jo kolme lisää. Myös keikkatyöntekijöiden määrä on kasvanut huimasti ja nyt Sarastia Rekryn keikkatyöntekijöitä on jo yli 11 000.

Valtakunnallisesti toimivassa sijaispalvelussa on kyse yksinkertaisimmillaan siitä, että Sarastia Rekry välittää sijaisia sosiaali- ja terveysalan, ateria- ja puhtaanapitoalan sekä varhaiskasvatuksen työtehtäviin yli 40 kunnalliselle asiakkaalleen. Vuoden 2020 aikana Sarastia Rekry välitti yhteensä yli 2 miljoonaa keikkatyötuntia.

Sijaispalvelussa on mukana jo yli 2 500 työyksikköä 161 paikkakunnalla. Eniten töitä on tarjolla sosiaali- ja terveysalalla erityisesti hoitajille. Uusia asiakkaita ja yksikköjä on liittynyt sijaispalveluun tasaiseen tahtiin.

– Asiakkaamme arvostavat pitkää kokemustamme sijaishankinnasta sekä digitaalisia ja automaattisia palveluratkaisuja, kommentoi Sarastia Rekryn toimitusjohtaja Jaana Jantola.

 

Merkityksellistä työtä

Sijaispalvelun hyödyllisyydestä kertoo se, että vaikeanakin korona-aikana Sarastia Rekry on tehnyt ennätyksiä tilausten täyttämisessä – eli sijaisten välittämisessä. Esimerkiksi maaliskuun 2021 aikana Sarastia Rekry täytti yhteensä 15 542 asiakkaansa tilausta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yli 15 500 sijaistarvetta saatiin ratkaistua Sarastia Rekryn ammattitaitoisten keikkatyöntekijöiden avulla.

– Aina kun saamme asiakkaamme sijaistarpeen täytettyä, varmistamme osaltamme asiakkaidemme asiakkaille, eli esimerkiksi lapsille, aikuisille, vanhuksille ja vammaisille parempaa palvelua ja hoitoa. Siksi keikkatyöntekijämme tekevät merkittävää työtä, ja ovat todellisia arjen sankareita, kommentoi Jantola.

Vauhti on ollut kovaa myös keikkatyöntekijöiden määrän kasvussa. Vuoden 2021 palautekyselyjen perusteella Sarastia Rekryn NPS-suositteluindeksi on 58. Se tarkoittaa sitä, että kyselyyn vastanneista työntekijöistä 92 prosenttia suosittelisi Sarastia Rekryä työnantajana tutuilleen.

Kuva: näin keikkatyöntekijät kuvailevat Sarastia Rekryä yhdellä sanalla.

Ajankohtaista