Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin Kunnan Taitoa Oy:n sivustolla

Turun kaupunki on Kuntaperinnän uusi asiakas

Taitoa Kuntaperintä Oy on saavuttanut reilussa vuodessa jo erittäin vankan aseman kuntasektorin perintäkumppanina. Turun kaupungin päätös ryhtyä Kuntaperinnän asiakkaaksi vahvistaa asemaa entisestään.

– Turun kokoisen toimijan päätös siirtyä käyttämään yhtiötämme on erittäin merkittävä ja kertoo siitä, että pystymme tuottamaan joustavaa mutta samalla tehokasta palvelua myös kaikkein suurimmille kunta- ja sotetoimijoille. Neuvottelut yhteistyöstä olivat erittäin rakentavat ja kehittävät, ja odotamme innolla, että pääsemme arjessa palvelemaan turkulaisia maksuasioiden selvittelyssä entistä paremmin, kertoo Kuntaperinnän liiketoimintajohtaja Tero Karinti.

Turun kaupunki uudistaa perintäänsä
Kaupungin uusi perintämalli turvaa aikaisempaa paremmin kuntalaisten yhdenmukaisen kohtelun saatavien perinnässä. Malli yhtenäistää kaupungin perintäkäytäntöjä, selkeyttää vastuunjakoa, keskittää päätöksentekoa sekä toteuttaa mahdollisimman pitkälle yhden luukun periaatetta.

Uudessa mallissa on pyritty korjaamaan myyntilasku- ja perintäprosessissa ilmenneitä epäkohtia. Määrättyjä perintään liittyviä toimenpiteitä on keskitetty konsernihallinnon lakiasioihin. Lisäksi myyntilaskun eräpäivän siirtoa ja maksusuunnitelmia koskevia käytänteitä sekä luottotappio- ja ulosottosuositusten hyväksyntäprosessia on muutettu.

Uutta mallia lähdetään toteuttamaan yhdessä Kunnan Taitoa Oy:n ja Taitoa Kuntaperintä Oy:n kanssa.

Lisätietoja asiasta antaa:
Tero Karinti, liiketoimintajohtaja
p. 040 931 1550
tero.karinti@taitoa.fi

Taitoa Kuntaperintä Oy tarjoaa kaikki maksuvalvonnan ja perinnän palvelut. Kuntaperinnän omistaa 100-prosenttisesti Kunnan Taitoa Oy, joka on yli 150 kuntatoimijan omistama talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijayritys.

Ajankohtaista