Siirry sisältöön
Sarastia-logo

Tietoturvaloukkaus asiakaspalvelusivustolla

Asiakaspalvelusivustomme (asiakaspalvelu.sarastia.fi) on tilapäisesti pois käytöstä tietomurtoepäilyn vuoksi. Keskiviikkoaamuna 3.3.2021 sivustolla havaittiin tietoturvaloukkaus, jonka syytä ja haittoja tutkitaan. Sivusto pysyy suljettuna tutkinnan ajan, ja avataan, kun se on todettu turvalliseksi. Asiakaspalveluumme saa toistaiseksi yhteyden puhelimitse (020 6399 400).

 

Asiakaspalvelusivustolla sunnuntain 28.2. ja keskiviikkoaamun 3.3. välillä liikkuneet tiedot voivat olla vaarassa. Tämän hetken arviomme mukaan murtautujalla on voinut olla pääsy noin tuhannen henkilön ja 72 asiakasorganisaation palkanmaksuun liittyviin identiteetti-, osoite- ja pankkitietoihin. Tarkennamme tätä tietoa mahdollisimman pian tutkinnan edetessä. Loukkaus ei koske Sarastian omia järjestelmiä.

 

Kyseessä on kolmannen osapuolen järjestelmä ja heidän ilmoitettuaan meille tietomurrosta, olemme ilmoittaneet siitä sekä poliisille että Kyberturvallisuuskeskukselle.

Asiasta on tiedotettu välittömästi myös asiakasorganisaatioiden tietosuojavastaaville. Yhteydenottoja esimerkiksi murtautujalta emme ole asiaan liittyen saaneet. Tiedotamme lisää heti, kun yksittäistapausten määrä ja kohteet ovat selvillä.

 

Asiakkaidemme yksityisyys ja tietojen turvaaminen on meille tärkeää. Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta. Teemme parhaillaan kaikkemme, jotta tilanteesta aiheutuisi asiakkaillemme mahdollisimman vähän haittaa. Toimitamme lisätietojen yhteydessä myös toimintaohjeet henkilöille, joiden tiedot ovat vaarantuneet.

 

Kysymyksiin aiheesta vastaa:

Mika Kantola
toimitusjohtaja
Sarastia Oy
Puh. 040 831 6409

 

Sisältöä päivitetty 5.3. klo 18:50:
– Loukkaus ei koske Sarastian omia järjestelmiä.
– Kyseessä on kolmannen osapuolen järjestelmä ja heidän ilmoitettuaan meille tietomurrosta, olemme ilmoittaneet siitä sekä poliisille että Kyberturvallisuuskeskukselle.

Ajankohtaista