Siirry sisältöön
Sarastia-logo

Tiedote: Kunta-alan perintään vahvempi kotimainen toimija

Monetra on liittynyt mukaan Sarastian perintäliiketoimintaan, muilta osin konsernit jatkavat toimintaansa erillään. Kauppa vahvistaa kuntien perintäpalveluiden kotimaista tarjontaa. Sarastia Oy myi kolmasosan omistamansa Sarastia Kuntaperintä Oy:n osakkeista Monetra-konsernille 18.12.2020.

Kaksi kuntien talous- ja henkilöstöhallinnon suurtoimijaa Sarastia Oy ja Monetra Oy ovat ryhtyneet yhteistyöhön kuntien perintäpalveluiden osalta. Sarastia Oy on myynyt omistamastaan Sarastia Kuntaperintä Oy:stä 33 % osuuden Monetra-konsernille, joka omistaa yritystä jatkossa yhdessä 67 % omistavan Sarastian kanssa. Sarastia Kuntaperintä Oy jatkaa toimintaansa uudella omistajapohjalla ja myöhemmin julkistettavalla nimellä.

– Monetran mukaantulo mahdollistaa yhden vahvan, kuntaomisteisen ja puhtaasti kotimaisen toimijan rakentamisen. Nostamme tällä liikkeellä oman tekemisemme tasolle, joka tekee meistä jatkossa yhä kiinnostavamman kumppanin suuremmille kunta-alan toimijoille, sanoo Sarastia Oy:n toimitusjohtaja Mika Kantola.

– Perintä on hyvin tietojärjestelmäkeskeistä toimintaa ja palveluiden on oltava näiltäkin osin ensiluokkaisia. Kumppanuus perintätoiminnassa on mielestämme kestävämpi valinta kuin esimerkiksi oman, mm. Sarastian kanssa kilpailevan järjestelmän rakentaminen, kertoo Monetra Oy:n toimitusjohtaja Päivi Pitkänen.

Kotimaisten perintäpalveluiden kysyntä kuntakentässä on kasvussa ja kilpailu on kovaa. Perintäpalveluita ostetaan edelleen paljon suurilta kansainvälisiltä toimijoilta. Suurempien paikallisten palveluntarjoajien syntyminen tarkoittaa sitä, että suurempi osa toimialan tuottamista rahavirroista jää Suomeen.

Kuntaperinnän asiakasarvon luomisen perustana on jatkossakin se, että tehokasta perintäpalvelua tuotetaan läpinäkyvästi ja eettisesti. Toiminta on siis hyvin asiakaslähtöistä ja avointa. Kunnat voivat esimerkiksi seurata perintätoiminnan koko prosessia aina laskutuksesta velallisasiakkaiden kanssa käytyihin keskusteluihin.

Kaupassa ei ole kyse konsernien fuusiosta, vaan yhteistyöstä kapean osa-alueen, perinnän osalta. Sarastia ja Monetra tuottavat jatkossakin palveluita ainoastaan omistaja-asiakkailleen.

 

Lisätietoja

Mika Kantola
toimitusjohtaja, Sarastia Oy
Puh. 040 831 6409

Päivi Pitkänen
toimitusjohtaja, Monetra Oy
Puh. 040 574 8106

Ajankohtaista