Public Sector Day by Sarastia

31.03.2020 09:00

Public Sector Day by Sarastia -verkkosummit tulee jälleen!

Kevään 2020 puhujajoukko on kuntaorganisaatioiden sanavalmiita johtajia. Heillä on kokemusta ja näkemystä tekoälyyn, ICT-hankintoihin että kuntajohtamiseen. Päivän juontajana toimii tuttuun tapaan televisiopersoona ja yrittäjä Peter Nyman.

Päivä alkaa klo 9 otsikolla Järjestelmäkaaoksesta hyötyyn. Keskustelijat käyvät konkretian kautta läpi julkisen sektorin ICT hankintoja ja hankintojen onnistumisen edellytyksiä. Keskusteluun nousee varmasti syksyllä 2019 julkaistu Aapo Kosken väitös, jonka mukaan moni jul­ki­nen it-jär­jes­tel­mä on van­hen­tu­nut jo käyt­töön tul­les­saan. Keskustelijoilta kysytään ratkaisuja kun haasteina ovat mm. yhteensopimattomat järjestelmät, isot päivitys- ja vaihtokustannukset sekä kilpailutuksien pitkät kestot.

Päivän toisena teemana on robotiikan ja tekoälyn aikaansaamat muutokset työelämässä. Kysymme, miten digitalisaatio ja tekoäly muuttavat (tieto)työn luonnetta ja millaista muutosta vaaditaan ihmisiltä? Millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio tuo yksittäisen työntekijän näkökulmasta? Onko jopa mahdollista, että työn taakka kevenee ja stressitaso laskee kun virheiden mahdollisuus automatiikan vuoksi pienenee.

Päätämme verkkosummitin klo 11 alkavalla keskustelulla
kuntajohtamisen kriisistä. Onko kuntajohtaminen kriisissä ja jos on, miten se näkyy arjen johtamisessa. Miten onnistua ja mikä auttaa onnistumisessa?

Päivän keskustelijoina ovat mm.
Apotti Oy:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki
Most Digital Oy:n toimitusjohtaja Olli Ainasvuori
Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen
Lopen kuntaa aikaisemmin johtanut Karoliina Frank
Perlacon Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä

 

Public Sector Dayn kotisivuille

 

Public Sector Day by Sarastia nostaa esiin ajankohtaisia ja mielenkiintoisia näkökulmia julkisen sektorin kehittämiseen. Vuodesta 2018 verkkosummitina järjestetty tapahtuma mahdollistaa joustavan osallistumisen kunta-alan ammattilaiselle – maksuttomasti missä oletkin.