Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin Kunnan Taitoa Oy:n sivustolla

Taitoa on eturintamassa mukana kehittämässä Suomen digitalisaatiota

Taitoa on mukana RTECO eKuitti -hankkeessa, jonka tavoitteena on yhteistyössä kokeilla, pilotoida ja ottaa käyttöön eKuitti-toiminnallisuusratkaisuja.

Hankkeessa mukana olevat toimijat sitoutuvat yhdessä mahdollistamaan eKuitti-ekosysteemin toiminnan yhteisen vision ja tavoitteen mukaisesti. Hanke edistää eKuitti-toimintaa kansallisella tasolla ja edistää eKuitin laajaa käyttöönottoa myös muualla Euroopassa.

Hankkeen koordinaattorina toimii Teknologiateollisuus ry. Mukana hankkeessa on merkittäviä toimijoita sekä yritysmaailmasta että julkishallinnosta.

eKuitti-ekosysteemin visio on päästä eroon maksamisen yhteydessä syntyvistä paperikuiteista ja siirtyä rakenteisen kuittitiedon hyödyntämiseen. Tämä tarkoittaa, että kuitti on digitaalisessa muodossa ja siinä olevia tietoja voidaan käsitellä täysin automaattisesti. Automaattisen käsittelyn mahdollistaminen säästää suomalaisilta yrityksiltä 0,8 miljardia euroa vuodessa.

eKuitti tilataan ostamisen yhteydessä valittuun sovellukseen, jonka jälkeen se voidaan säilyttää ja toimittaa edelleen esimerkiksi suoraan tilitoimistoon, viranomaisille tai verkkopankkiin. Kohteessa kuitti voidaan käsitellä automaattisesti, mikä nopeuttaa ja tehostaa prosesseja.

eKuitti mahdollistaa myös sen, että takuukuitit ovat aina tallessa. eKuittiin voidaan sisällyttää hyödyllisiä linkkejä esimerkiksi tuotteen alkutuottajaan tai käyttöohjeeseen. Kuluttaja saa eKuitin avulla mahdollisuuden parempaan taloudenhallintaan, ja viranomaisraportointi ja tilastointi automatisoituvat.

Tulevaisuuden visio on, että vuoden 2019 loppuun mennessä 50 % yritysten kuiteista ja 30 % kuluttajien kuiteista ovat eKuitteja. Vuoden 2020 loppuun mennessä jo 90 % sekä yritysten että kuluttajien kuiteista ovat eKuitteja.

Ajankohtaista