Siirry sisältöön

Sijaiset arvostavat työnsä vapautta ja monipuolisuutta

Julkisuudessa on viime aikoina keskusteltu sijais- tai keikkatyöntekijöiden työstä sekä syistä, jotka ovat tuoneet heidät vaihtelevaan työhön.

Sarastia Rekryn kautta sijaisina toimivista noin puolet tekee keikkatyötä pääansionaan. Tämän lisäksi on muun muassa eläkeiän saavuttaneita, jotka haluavat jatkaa tutussa työssä vielä muutaman vuoden haluamallaan tahdilla. Monet ovat alan opiskelijoita, jotka ansaitsevat lisätuloja ja kartuttavat kokemustaan sijaisuuksilla. On myös niitä, jotka tekevät sijaisuuksia vakituisen työn lisäksi lisäansioiden vuoksi.

Toteuttamamme sijaistoiminnan kehittämistutkimuksen mukaan sijaistyöntekijöiden työtyytyväisyys on korkeampi kuin vakituisessa hoitotyössä olevien. Vastaajien mukaan hyvät kokemukset johtuvat vapaudesta valita milloin, missä ja kuinka paljon työvuoroja haluaa sekä vaihtelevuuden tuomasta ammatillisesta kehittymisestä.

 

Sarastia Rekryn vahva kasvu on jatkunut vuoden 2020 aikana

Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö- ja sijaispalveluyritys Sarastia Rekryn sijaispalvelun tuntimäärä on kaksinkertaistunut, kun vertaamme nykytasoa vuoteen 2017. Kasvu jatkuu myös kuluvana vuonna, vaikka sijaisten tarve pienentyi hetkellisesti touko–kesäkuussa koronakriisin johdosta. Tämä tarkoittaa, että joustavalle henkilöstöratkaisulle on kasvavaa tarvetta asiakaskunnassamme.

 

 

Sarastia Rekry toimii kahdentoista maakunnan alueella. Yhtiö kuuluu Sarastia-konserniin, jolla on noin 270 kuntaa, sairaanhoitopiiriä ja kunnallista organisaatiota omistajinaan. Viimeisen kolmen vuoden aikana Sarastia Rekry on saanut lisää maakunnallisia asiakkaita, kuten Kymsoten, Siun soten, PHHKY:n ja Essoten. Samoin uusia kuntia on liittynyt asiakkaiksi, muun muassa Turku, Lempäälä, Tammela, Siilinjärvi, Kalajoki, Isokyrö, Pöytyä, Oulainen, Tuusniemi, Kerava ja Riihimäki sekä perusturvakuntayhtymä Akseli Varsinais-Suomessa.

Kasvu näkyy myös aktiivisten keikkatyöntekijöiden määrässä. Vuoden 2020 alussa meillä oli hieman yli 5000 haastateltua ja pätevyysarvioitua sijaistyöntekijää, ja nyt heitä on jo yli 9000.

Uskomme sijaispalvelun kysynnän lisääntyvän edelleen, koska hoitotyön tarve kasvaa. Sosiaali- ja terveysalan työnantajat saavat pätevistä sijaisista joustoa tasoittamaan päivittäisen henkilöstötarpeen vaihtelua sekä ratkaisut äkillisiin sairauslomiin.

 

Jaana Jantola
toimitusjohtaja
Sarastia Rekry Oy

Lue lisää Sarastia Rekryn palveluista 

 

 

Ajankohtaista