Siirry sisältöön

Sarastian muutosneuvottelut päättyivät

Sarastia Oy:n huhtikuussa käynnistämät muutosneuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö käynnisti muutosneuvottelut, kun sen hyvinvointialueuudistuksiin liittyvät käyttöönottoprojektit olivat päättymässä ja asiakasrakenteessa oli odotettavissa muutoksia. Muutosneuvotteluilla tavoiteltiin talouden tervehdyttämistä ja organisaatiorakennetta, joka vastaa paremmin Sarastian asiakkaiden jatkuvien palvelujen tarpeisiin. 

– Muutosneuvotteluissa saavutetuilla säästöillä saadaan taklattua hinnankorotuspaineita, mikä on tärkeää kunta- ja hyvinvointialueasiakkaillemme. Organisaatiota madaltamalla varmistamme myös, että omistaja-asiakkaidemme tarpeisiin vastataan tehokkaasti ja asiakaskokemus paranee, johtaja Veli-Matti Heiskanen kertoo. 

Muutosneuvottelujen piirissä oli Sarastia-konsernin emoyhtiön Sarastia Oy:n työntekijät pois lukien Sarastia365-ohjelmistotuotteiden tuotekehitys ja yhtiön digiyksikkö. Muutosneuvotteluiden seurauksena irtisanottiin 61 henkilöä. Neuvotteluiden ja muiden toimien aikaansaamat säästöt vuoden 2024 aikana ovat arviolta 5,2 M€. 

Neuvotteluilla ei ole vaikutusta Sarastian tytäryhtiöiden toimintaan, joiden kehitys on vuoden 2023 aikana ollut jopa odotettua parempaa. Sarastia on kuntien ja hyvinvointialueiden omistama in house -yhtiö. In house -yhtiönä Sarastia tavoittelee toiminnallaan ensisijaisesti yhteiskunnallista hyötyä tuottamalla palveluja omistajayhteisöilleen. Pienellä positiivisella tuloksella turvataan yrityksen investoinnit ja taloudelliset toimintaedellytykset. 

Ajankohtaista