Siirry sisältöön

Sarastia365, tilkkutäkin paikkaaja

Tilkkutäkki on parhaimmillaan lämmittävä, mukava ja toimiva – myös mainio päiväpeitto. Kun tilkkutäkkini ratkesi saumasta ja joku heikompi tilkku hapertui ja täkkiä oli paikattava, huomasin, että siinä kohtaa taitoni eivät riittäneet. Sain sen jotenkin harsittua, mutta jälki ei kestänyt kriittistä tarkastelua eikä käyttöä. Kesti kuitenkin asuntonäytön ajan.

Tilkkutäkki ja sen korjausyritys tuli elävästi mieleen, kun muutaman arkisen työtilanteen vuoksi jäin pohtimaan kuntien tietojärjestelmien arkkitehtuuria. Kunnat ovat monitoimialaisia ja ihan omalla tavallaan hallittuja. Se asettaa järjestelmille haasteita ja luo paljon saumakohtia niin tiedon liikkumiseen kuin järjestelmäkokonaisuuksiinkin. Lisäksi tiedolla johtaminen on haasteellista – tietoa on koottava monesta lähteestä ja esimerkiksi Kuntatiedon vaatimusten täyttäminen vaatii runsaasti työtä.

Me Sarastiassa tuemme kuntien tietoarkkitehtuuria tarjoamalla Sarastia 365 -kokonaisuutta. Siinä yhdistyy talouden, henkilöstön ja kunnallisten palveluprosessien tiedonhallinta sekä tämän tiedon raportointi. Muutamalla saumalla koottu 2020-luvun kokonaisuus, joka on helppo ottaa käyttöön pala kerrallaan.

Tilkkutäkin sijaan tarjoamme pilvipeittoa – se on kevyt, muuttuviin olosuhteisiin taipuva ja kustannustehokas. Pilviratkaisu päivittyy ilman asiakasta haastavia päivitysprojekteja ja päivitykset eivät riko sen saumakohtia tai haperra jonkin osan toimivuutta. Myös kulut on helppo ennakoida, eikä niitä tarvitse ratkaisun myyjän piilottaa jonnekin tarjouksen käänteisiin.

Tänä päivänä tulee vielä vastaan tilkkutäkin paikkaajia. Hankitaan näennäisen halpa erityisratkaisu  tai korvataan poistuvaa tilkkua toisella tilkulla. Kun tällaista tilkkuratkaisua liitetään kokonaisuuteen, huomataan, että saumat tuli harsittua hätäisesti ja uusi tilkku hapertaa toisia tilkkuja. Tulee ylimääristä työtä ja lisähaasteita, kun toimintaympäristö ja sen vaatimukset muuttuvat. Ja kaikki tämä maksaa.

 

Me Sarastiassa haluamme tuoda kuntamaailmaan rohkeutta uusiutua ja uudistaa. Tarjoamme tlkkutäkin sijaan 2020-luvun pilvipeittoa – toimivaa, yhtä aikaa kevyttä ja lujaa sekä muutoksissa taipuvaa.

 

Kysy lisää – meiltä löytyy vastauksia ja ratkaisuja.

Jarmo Siivari
myyntipäällikkö
Sarastia Oy
050 408 4445
jarmo.siivari(a)sarastia.fi

Ajankohtaista