Talouden raportit

Talous- ja muu tilikauden 2020 raportointi

 

icon-coin-stroke
 

Talouden raportit 

2020

Sarastia Oy Tilinpäätös 2020
Sarastia Kuntaperintä Oy Tilinpäätös 2020 
Sarastia Rekry Oy Tilinpäätös 2020
Onvire Oy Tilinpäätös 2020
Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 2020
Henkilöstötilinpäätös 2020

2019
Tilinpäätös 2019 (sivusto)
TIlinpäätös 2019 (PDF)
Henkilöstötilinpäätös 2019
Selvitys hyvän hallinnon toteutumisesta 2019


Sarastia on Suomen suurin julkisomisteinen talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tarjoava yritys. Tuotamme palveluita 264 omistajallemme, työllistämme yli 800 henkilöä ja välitämme sijaishenkilöstöä vuosittain arviolta 700 henkilötyövuoden verran. Vuonna 2020 Sarastian liikevaihto oli 128,4 miljoonaa euroa.

Talousjohtaja Anette Vaini-Antila kuvaa yhtiön taloudellista tilannetta ja suuntaa näin:

”Vuosiliikevaihtomme ja tuloksemme olivat ensimmäisenä fuusion jälkeisenä täytenä tilikautena odotetunlaiset ja olemme luonnollisesti niihin tyytyväisiä. Nyt ei kuitenkaan ole aika pysähtyä, vaan vuonna 2021 kiihdytämme yhdistymisen myötä aloitettua työtä erityisesti digitaalisen kehittämisen sekä laadun ja asiakaskokemuksen parantamisen parissa.

Tilikauden aikana pääkaupunkiseudulla menestynyt Sarastia365-ohjelmistoratkaisu on meille investointi ja lähivuosien keihäänkärki, jonka johdolla edistämme alustamaista tekemistä ja digitalisaatiota. Sarastia-konserni on käytännössä velaton ja kassatilanteemme erinomainen, joten voimme parantaa laatua ja tarvittaessa investoida omistajiemme tahtotilan mukaisesti. Tavoitteenamme on edelleen parhaan mahdollisen in house -ratkaisun ja moitteettomasti toimivien palveluiden tuottaminen asiakkaillemme.

Saavuttaaksemme tavoitteemme on meidän muistettava arvomme kaikessa tekemisessämme. Jatkuvan parantamisen ja tehokkaiden palveluiden avulla pyrimme kulkemaan askel kerrallaan kohti ylivertaista asiakaskokemusta.

Henkilöstömme määrä vuonna 2020 oli keskimäärin 804 asiantuntijaa. Vakituisia työsuhteita näistä oli 90% ja vakituisten työntekijöiden vaihtuvuus oli 8,5%.  Lisää Sarastian arvoista ja henkilöstöstä voit lukea henkilöstötilinpäätöksestä

Hallinto- ja ohjausjärjestelmän osalta olemme jo ottaneet merkittäviä askeleita kohti läpinäkyvämpää toimintatapaa, ja tavoitteenamme on jatkaa tätä edelleen. Keskeisimpiä ulospäin näkyviä uudistuksia ovat olleet aktiivinen viestintä aihepiiristä ja dialogin käyminen, lähipiiritapahtumien tarkempi kuvaaminen sekä palkitsemisraportoinnin kehittäminen.

Sarastialle on ensiarvoisen tärkeää, että siihen voidaan luottaa ja että sen toiminnan kautta myös julkishallinnon toiminnan luottamusta voidaan vahvistaa.”

 

”Sarastiaa voivat omistaa vain kunnat ja kuntayhtymät. Ilokseni voin todeta, että Sarastia sai tilikauden aikana yhdeksän uutta omistajaa, joiden joukkoon kuului sekä isoja kaupunkeja että pienempiä kuntia. Näin voimme tarjota esimerkiksi järjestelmäskaalautumisen etuja ja muita investointien jakamisen hyötyjä kasvavalle joukolle asiakkaitamme. Toki toivotamme tervetulleeksi jatkossakin myös nekin asiakkaat, jotka eivät meitä omista – hankintalainsäädännön rajoissa luonnollisesti ja lähinnä out -yhtiömme Onvire Oy:n puolella.

Sote-uudistuksen toteutumisen näen mahdollisuutena niin omistajakunnan laajentamisen suhteen kuin eritoten Sarastia365 -ratkaisumme osalta. Kotimaisin voimin kehitettyä ja ylläpidettyä tietoteknistä ratkaisua olisi mahtavaa päästä toteuttamaan myös tulevilla hyvinvointialueilla.”

Mika Kantola, toimitusjohtaja

 

Ajankohtaista