Talouden raportit

Talous- ja muu tilikauden 2021 raportointi

 

icon-coin-stroke
 

Talouden raportit 

2021

Sarastia Oy Tilinpäätös 2021
Suomen Kuntaperintä Oy Tilinpäätös 2021
Sarastia Rekry Oy Tilinpäätös 2021
Onvire Oy Tilinpäätös 2021
Henkilöstötilinpäätös 2021
Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästa 2021

2020

Sarastia Oy Tilinpäätös 2020
Sarastia Kuntaperintä Oy Tilinpäätös 2020 
Sarastia Rekry Oy Tilinpäätös 2020
Onvire Oy Tilinpäätös 2020
Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 2020
Henkilöstötilinpäätös 2020

2019
TIlinpäätös 2019 (PDF)
Henkilöstötilinpäätös 2019
Selvitys hyvän hallinnon toteutumisesta 2019

 

Sarastia on Suomen suurin julkisomisteinen talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tarjoava yritys. Tuotamme palveluita 264 omistajallemme, työllistämme yli 800 henkilöä ja välitämme sijaishenkilöstöä vuosittain arviolta 700 henkilötyövuoden verran. Vuonna 2021 Sarastian liikevaihto oli 153,8 ja muut tuotot olivat 1,5 miljoonaa euroa.

Kulunut vuosi osoitti, että Sarastian kykyyn tuottaa laadukkaita palveluita ajanmukaisilla ratkaisuilla luotetaan vahvasti. 1.1.2023 käynnistyvillä hyvinvointialueilla Sarastia-konserni tulee olemaan merkittävin toimija alallaan. Lisäksi Sarastian modernit S365-ratkaisut ovat herättäneet erittäin laajaa kiinnostusta. Vuoden 2022 aikana S365-ratkaisuja ottavat käyttöön useiden hyvinvointialueiden lisäksi mm. Helsingin, Vantaan ja Kajaanin kaupungit.

Luonnollisesti iloitsemme uusista suurista asiakkuuksista, mutta samalla on tärkeää korostaa, että Sarastia-konsernille kaikenkokoiset asiakkaat ovat merkityksellisiä. Sarastian strategiset painopisteet – asiakaslähtöisyys, tuottavuus ja digitaalinen työnantajuus – näkyvät joka päivä kaikessa tekemisessämme.
Kiristynyt maailmanpoliittinen tilanne luo myös aivan uudenlaisia uhkakuvia, joihin Sarastiakin joutuu varautumaan. Mennyt vuosi antaa kuitenkin vahvan uskon ja luottamuksen, että yhdessä asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja Sarastian osaavan henkilöstön kanssa mahdollisista tulevista haasteista selvitään.

Mika Kantola, toimitusjohtaja

 

Sarastia kasvoi jälleen kaksinumeroista vauhtia. Toisena fuusion jälkeisenä täytenä tilikautena kaikki neljä konserniyhtiötä kasvoivat ja jokaisen tilikauden tulos oli voitollinen.

Toiminnan volyymin kehittymisen myötä myös haasteista on tullut isompia: alkaneen tilikauden merkittävimpiin ponnistuksiin kuuluu hyvinvointialuesiirtymään valmistautuminen ja siihen liittyvien käyttöönottoprojektien suunnitellun mukainen läpivienti sekä yleisen taloudellisen epävarmuuden lisäännyttyä vielä entistäkin parempi fokus laadukkaaseen ja kustannustehokkaaseen tekemiseen.

Merkittävä virstanpylväs ohitettiin jo tilikauden puolessavälissä, kun lähinnä hoivapuolelle kohdistuvan sijaispalvelun volyymi ylitti talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden liikevaihdon. Sarastia Rekry Oy:n ja omistajien ulkopuolelle palveluita tuottavan out-yhtiö Onvire Oy:n kysyntää ja toimintaa on toisaalta kiihdyttänyt ja toisaalta myös haastanut työmarkkinoilla vallitseva hoitajapula.

Sarastia-konserni on käytännössä velaton ja kassatilanteemme erinomainen, joten voimme parantaa laatua ja tarvittaessa investoida omistajiemme tahtotilan mukaisesti. Tavoitteenamme on edelleen parhaan mahdollisen in house -ratkaisun ja moitteettomasti toimivien palveluiden tuottaminen asiakkaillemme.

Henkilöstömme määrä vuonna 2021 oli keskimäärin 813 asiantuntijaa. Vakituisia työsuhteita näistä oli 93 % ja vakituisten työntekijöiden vaihtuvuus oli 16,8 %. Lisää Sarastian arvoista ja henkilöstöstä voit lukea henkilöstötilinpäätöksestämme. Sarastialle on myös tärkeää toimia läpinäkyvästi ja tätä varten on tuotettu järjestyksessään kolmas selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä. Sarastialle on ensiarvoisen tärkeää, että siihen voidaan luottaa ja että sen toiminnan kautta myös julkishallinnon toiminnan luottamusta voidaan vahvistaa.

Anette Vaini-Antila, talousjohtaja

Mika Kantola ja Anette Vaini-Antila

 

Ajankohtaista