Siirry sisältöön
Satasairaala talvimaisemassa.

Sarastia nousi hyvinvointialueiden suurimmaksi talous- ja palkkahallinnon palveluntuottajaksi

Sarastian verkosto on kasvanut uusien hyvinvointialueiden myötä. Tammikuun 2022 loppuun mennessä omistaja-asiakkaiksi ovat vahvistuneet Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Uudenmaan, Kymenlaakson, Lapin, Länsi-Uudenmaan ja Satakunnan hyvinvointialueet. Tämä tekee Sarastiasta hyvinvointialueiden suurimman talous- ja palkkahallinnon palveluntuottajan.

Hyvinvointialueasiakkuuksien kokonaismäärä saattaa vielä kasvaa, sillä päätösprosessit ovat osittain kesken. Jo varmistuneiden ja tulevien asiakkaiden sujuvan palvelutuotannon varmistamiseksi Sarastia on panostanut digitaalisiin alustaratkaisuihin, automaatioon ja moderneihin tietojärjestelmiin. Käytettävät järjestelmät vaihtelevat hyvinvointialueittain, mutta Sarastia365 Talous on saamassa vankan jalansijan hyvinvointialueiden talousjärjestelmänä. Myös henkilöstöhallinnan järjestelmä Sarastia365 HR:n käyttäjäkunta laajenee.

– Ydintavoitteenamme on olla omistaja-asiakkaidemme luotettava, läpinäkyvä ja tehokas kumppani, joka parantaa hyvinvointialueiden ja kuntien kustannustehokkuutta ja tiedolla johtamista. Hyvinvointialueiden asiakkaaksituloon valmistautuminen on merkittävä ponnistus koko Sarastialle. Jo tässä vaiheessa se on osoittanut sarastialaisten yhteistyön voiman, kiittää Sarastian asiakkuusjohtaja Anne Kanerva.

Kuntien ja kuntaorganisaatioiden osalta Sarastian omistajaksi ovat viimeisen vuoden aikana liittyneet Hämeenkyrön kunta, Keski-Savon Jätehuolto liikelaitoskuntayhtymä, Kolarin kunta, Lapinlahden kunta, Pirkanmaan Voimia Oy, Seinäjoen kaupunki ja Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy. Yhteensä 279 kunta- ja sote-yhteisön omistamana osakeyhtiönä Sarastia kehittää palveluitaan yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Ajankohtaista