Siirry sisältöön

Rautaisia osaajia iästä riippumatta

Organisaatio ja työyhteisö koostuvat työntekijöistä, joita voidaan pitää yrityksen tärkeimpänä voimavarana. Työntekijät ovat yleensä hyvin erilaisissa elämänvaiheissa ollessaan osana työyhteisöä, mutta silti jokainen meistä tuo osansa yhteisöön ikänsä, osaamisensa sekä kokemuksensa puolesta.

Työuran alkuvaihe on kaikille jännittävää aikaa. Vastaan tulee onnistumisen ja epäonnistumisen kokemuksia, vastoinkäymisiä sekä hurraa-elämyksiä. Kaikki nämä ovat luonnollisia tunteita ja kokemuksia kasvupolullamme työntekijöinä. Sen vuoksi olisi tärkeää, että työyhteisöltä saisi kaiken tuen luodessamme työuraa sekä omaa kasvutarinaamme – missä elämänvaiheessa tahansa.

Hypätään ajassa vuosi taaksepäin, jolloin olin omassa elämässäni uuden elämäntilanteen alussa. Liiketalouden opinnot ammattikorkeakoulussa oli saatu päätökseen ja oli aika siirtyä täysipäiväisesti aikuisten joukkoon, eli työelämään. Vaikka oman alan työkokemusta olikin karttunut vasta vähän, halusin silti löytää kiinnostustani ja koulutustani vastaavan työpaikan. Työpaikan, joka toimisi turvallisena ponnahduslautana työelämän haasteisiin, ja jossa saisin kartutettua työkokemusta sekä mahdollisuuden oppia uutta.

Pian tuleekin vuosi täyteen ensin kuntaprolaisena ja sitten sarastialaisena. Minusta oli mahtavaa huomata, kuinka hyvin ja kannustavalla otteella kaikki ottivat vastavalmistuneen, työuransa alussa olevan untuvikon joukkoonsa. Kertaakaan ei tarvinnut kokea olevansa yksin haastavampienkaan työtehtävien parissa – apua sai aina, kun vain uskalsi pyytää! Tämä pätee työyhteisössämme edelleen, ja minusta se onkin yksi hienoimmista piirteistä yrityksessämme.

Sanonta ”maasta se pienikin ponnistaa” pitää mielestäni hyvin paikkaansa. Tämä työ ja työyhteisö on ollut minulle täydellinen ponnahduslauta työelämään. Ja mikä parasta, se ei jäänyt vain ponnahduslaudaksi – minulla on edelleen mahdollisuus viedä osaamistani eteenpäin dynaamisessa yrityksessä, osana Sarastian kannustavaa työyhteisöä.

Näin ollen haluan kannustaa muitakin työuran alussa olevia, koulunpenkiltä työuralle ponnistavia ja omien unelmiensa jahtaajia hakemaan työpaikkaan, jossa uskoo viihtyvänsä. Niin kuin hallinto- ja hankintajohtajamme kerran sanoi minulle ”siinä missä työnantajat etsivät uusia tekijöitä joukkoonsa, myös työntekijät etsivät itselleen sopivaa ja viihtyisää työpaikkaa”.

Sarastia hakee jatkuvasti uusia osaajia joukkoonsa, niin työuran vasta aloittelevia kuin kokeneita konkareitakin. Vain sinä voit vaikuttaa siihen, missä haluat luoda omaa kasvutarinaasi ja tehdä itsestäsi oman alan rautaisen ammattilaisen!

 

Helena Pohjalainen
henkilöstöasiantuntija
Sarastia Oy

 

Ajankohtaista