Siirry sisältöön

Ratkaisuarkkitehti Ilpo Heiskanen: ”Saan tehdä työssäni lähes kaikkea, mutta koodaamisen jätän muille”

Mielenkiintoiset työtehtävät houkuttelivat Ilpo Heiskasen Sarastialle vuonna 2019. Hän viihtyy ratkaisuarkkitehdin työssään mainiosti.

– Tulin Sarastialle, koska työn pitkäjänteisyys ja tuotekehityspuoli kiinnostivat minua. Konsepti, jota Sarastia suunnitteli Microsoft Dynamicsilla, vaikutti kiinnostavalta. Lisäksi tiesin, että talosta löytyy osaamista, koska tunsin pari tulevaa kollegaani, Ilpo kertoo.

– Aiemmassa työpaikassani tehtiin projektitoimituksia. Sarastialla sen sijaan on alusta, jonka asiakkaat ottavat käyttöön, ja sen jälkeen me jatkokehitämme sitä. Sarastia on vakaa ja turvallinen työnantaja, mikä tuo työskentelyyn rauhallisuutta ja suunnitelmallisuutta.

Työ on myös asiakkaan sparraamista

Ilpo pitää työnsä monipuolisuudesta. Hän osallistuu muun muassa alustan tuotekehitykseen, järjestelmän ominaisuuksien määrittelyyn ja ratkaisujen pohtimiseen.

– Teen järjestelmään mukautuksia, olen Sarastian oman CRM:n pääkäyttäjä, teen ylläpitoa, osallistun asiakaspalavereihin ja testauksiin… Teen periaatteessa kaikkea muuta paitsi koodaan. Sarastialla saa oppia koko ajan jotain uutta, ja työtehtävät vaihtelevat sekä päivien sisällä että päivien välillä. Se pitää mielenkiinnon yllä.

Kun joltakin asiakkaalta tulee alustaan liittyvä toive, Sarastialla mietitään, voisivatko ominaisuudesta hyötyä myös muut. Mitä yhteistä ja mitä eroa asiakkaiden tarpeissa on? Joskus muutos otetaan mukaan tuotteistettuun ratkaisuun, toisinaan uusi ominaisuus toteutetaan asiakaskohtaisena räätälöintinä.

– Joskus voimme auttaa asiakasta muuttamaan omaa toimintaansa. Emme pyri toimittamaan esimerkiksi pelkkää asiointijärjestelmää, vaan haluamme sparrata asiakasta hänen omassa toiminnassaan. Autamme pohtimaan, onko prosessissa kohtia, jotka voisi tehdä aiempaa paremmin, Ilpo selittää.

– Tuote itsessään on kehittynyt valtavasti. Aloitin Dynamicsin parissa kahdeksan vuotta sitten, ja nykyään eletään ihan eri maailmassa. Alusta, jonka parissa työskentelemme, on todella monipuolinen.

Parasta on hyvä porukka töissä

Ratkaisuarkkitehdilla on toisinaan työpäivän aikana monta rautaa tulessa, mutta töiden hyvä suunnittelu auttaa keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Ilpo kertoo palautuvansa muun muassa liikunnan avulla. Tamperelaistunut savolainen viettää usein vapaa-aikaansa vanhaa omakotitaloa remontoiden sekä pyöräilyn tai koripallon parissa. Hänen perheeseensä kuuluvat avopuoliso ja tytär.

Koulutukseltaan Ilpo on markkinoinnin ja tuotekehityksen tradenomi. Hän valmistui Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2005, jonka jälkeen hän muutti töiden perässä Tampereelle. Nykyään Ilpo käy töissä naapurikaupunki Kangasalla.

– Parasta Sarastialla on työyhteisö, jonka kanssa saan tehdä töitä. Tiimini on kokenut ja asiantunteva, ja olemme aina valmiina ottamaan haasteen vastaan. Visio, jota kohti menemme, on mielenkiintoinen ja motivoiva. On hyvä fiilis olla mukana!

Ajankohtaista