Siirry sisältöön

Poikkeusaikoja, oppimista ja onnistumisia

Vuosi 2020 tullaan muistamaan “sinä suurena koronavuotena”, joka pakotti Suomessakin yhteiskunnan uudenlaiseen todellisuuteen. Kulunut vuosi on eletty varsin poikkeuksellisia aikoja ja mukauduttu epidemian kirittäminä uuteen normaaliin hyvin nopeasti.  

Meillä Sarastialla on samaan aikaan paitsi jatkettu fuusion sulattelua, myös opittu virheistä ja erehdyksistä sekä onnistuttu isosti. Ja muutoksen tiellä me tulemme jatkamaan. Etätyöskentelyn tullessa kiinteämmäksi osaksi arkea, supistamme mm. toimipisteiden neliömääriä pysyvästi. 

Uskon, että vaikka virtuaalinen yhteisöllisyys ei ole yltänyt aivan perinteisten kahvikoneella kohtaamisten tasolle, tullaan tähänkin löytämään luontevia tapoja hybridityönteon mallilla jatkettaessa.  

Epidemiasta huolimatta, tai osittain sen ansiosta, alkaneesta vuosikymmenestä tulee julkisella sektorilla ennen kaikkea virtualisoitumisen vuosikymmen. Vaikka yhtäkkistä kaiken muuttumista ”ykkösiksi-ja-nolliksi” tuskin tapahtuu, katselemme varmasti jo 2030 tätä ajanjaksoa hivenen huvittuneena ja päivittelemme tarjottujen palveluiden kankeaa käytettävyyttä ja sitä, kuinka paljon henkilötyötä erilaisiin rutiineihin sidottiin. 

Sarastiassa on jatkettu määrätietoista työtä kohti virtuaalisempaa tulevaisuutta. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä asiakkaiden kanssa alustamaisia kokonaisratkaisuja julkiselle sektorille. Esimerkkeinä tästä vaikkapa Oulun kaupungille toimitettu asiointiratkaisu sekä Espoon ja Helsingin kaupungeille toimitettavat Sarastian modernit hr-ratkaisut. Ne ovat vahvoja osoituksia virtualisoitumisen etenemisestä. 

Ohjelmistoliiketoimintamme onnistumiset ovat tärkeitä vahvistajia uudistustyössämme. Mutta tärkeitä ovat myös tilanteet, joissa meille on jäänyt omien tavoitteidemme osalta parantamisen varaa. Haluamme oppia ja parantaa asiakaslähtöisyyttämme, palveluidemme laatua ja prosessiemme tehokkuutta jatkuvasti ja jokaisesskohtaamisessa. Laadukkaat ja kustannustehokkaat talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut ovat Sarastian liiketoiminnan kivijalka nyt ja tulevaisuudessa.  

Vuoden lähestyessä loppuaan tietty ikuisuusteema, soteuudistus, nostaa jälleen päätään. Mikäli ehdotettu uudistus saa ensi kesään mennessä lainvoimaisen sisällön, tulee vuosista 2021 ja 2022 erittäin työntäyteisiä. 

Mutta juuri nyt lähestymme joulua ja vuoden vaihtumista. Omasta puolestani haluan kiittää asiakkaitamme ja työntekijöitämme kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista ja turvallista joulun aikaa. 

 

Mika Kantola
toimitusjohtaja
Sarastia Oy 

 

Ajankohtaista