Siirry sisältöön

Paikoillanne, valmiina, Sarastia!

– Nyt se viimein tapahtuu, iloitsee Sarastian toimitusjohtaja Mika Kantola. Kaksi merkittävää suomalaista kuntaomisteista yhtiötä, Kunnan Taitoa ja KuntaPro, yhdistyvät 1.5.2019 ja Sarastia-konserni aloittaa toimintansa.  Emoyhtiön lisäksi konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Sarastia Rekry Oy, Sarastia Kuntaperintä Oy ja Onvire Oy. Henkilöstöä konsernilla on noin 900 ja liikevaihto tulee olemaan yli 100M€.

Viime kuukaudet ovat olleet tiivistä työtä Sarastian toiminnan käynnistämiseksi.
– Vaikka tekemistä on ollut paljon, ei 1.5. merkitse maaliin tuloa vaan ennen kaikkea lähtöviivalta liikkeelle pääsyä. On alkamassa matka, joka tarjoaa Sarastian asiakkaille, henkilöstölle ja erilaisille sidosryhmille ja kumppaneille huikean mahdollisuuden lähteä selvittämään, miten tulevaisuuden mahdollisuudet muunnetaan konkreettiseksi kehittämispoluksi, Kantola kertoo.

Tulevaisuuteen liittyy vahva arvoituksellisuus, kun kukaan ei tarkalleen tiedä miten ja milloin digitalisaatio tulee esimerkiksi Sarastian toimialaa muuttamaan. Odotteluun ja tilannekuvan selkiintymiseen ei ole silti syytä, sen sijaan Sarastialla on polttava tarve investoida osaamiseen ja teknologioihin.

– Fuusio mahdollistaa riittävät kehittämisresurssit, joiden avulla Sarastia tulee muuttamaan todeksi nyt vielä osittain pilvilinnoja hipoilevat ajatukset esimerkiksi ennakoivasta raportoinnista, reilusti nykyistä pienemmistä tuotantokustannuksista tai täysin automatisoiduista prosesseista, Kantola kuvailee.

– Asiakkailleen Sarastian pitää pystyä tarjoamaan paitsi valoisaa tulevaisuutta, myös sujuvaa ja asiakaslähtöistä arkea, Kantola tarkentaa. Fuusion myötä Sarastiasta tulee iso ja valtakunnallinen, mutta samalla yhtiö haluaa olla myös paikallinen, lähellä asiakasta. Asiakaskokemus tulee olemaan korostetussa roolissa, kun Sarastia miettii palveluiden kehittämistä.

– Olemme siis valmiita lähtöön. Haluamme tarjota ja tarjoamme kirkasta näkemystä. Tervetuloa mukaan matkaan! Kantola toivottaa.

Ajankohtaista