Siirry sisältöön

Ongelmanratkaisu tuo kirjanpitopäällikkö Jonnalle onnistumisen hetkiä

Kirjanpitopäällikkö (KLT) Jonna Ranne tuli Taitoaan Kouvolan kaupungin siirtäessä talouspalvelukeskuksen Taitoaan vuoden 2012 alussa. Jonna on valmistunut taloushallinnon tradenomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta. Sitä ennen hän on suorittanut tietohallinnon merkantin ja merkonomin tutkinnot Kotkassa. Taitoan tuella Jonna on edelleen kehittänyt ammatillista osaamistaan muun muassa suorittamalla taloushallintoliiton KLT-tutkinnon vuonna 2016.

Tällä hetkellä Jonna toimii kirjanpitopäällikkönä. Työnantaja vaihtui toukokuussa 2019 Sarastiaksi, kun Taitoa ja KuntaPro fuusioituivat. Työhön kuuluu konsernitilinpäätöksiä ja kehitystehtäviä sekä Sarastian sisäistä neuvontaa. Iso osa hänen työtänsä on erilaisten ongelmatilanteiden selvittäminen ja monenlaisiin käyttöönotto- ja kehittämisprojekteihin osallistuminen.

Numerot motivoivat Jonnaa. ”Kirjanpito on minun juttuni. Siinä minua kiinnostaa työn haastavuus. Hienoimpia onnistumisen hetkiä koen, kun saan jonkin vaikean ongelman ratkaistua, opin itse uuden asian tai pystyn neuvomaan jonkin asian toiselle. Kivat työkaverit tuovat iloa työpäiviin, ja iso osa työssä viihtymisestä muodostuu mukavasta porukasta, joka tukee ja auttaa toisiaan eteenpäin”.

Jonna haluaa jatkossakin kehittyä taloushallinnon ammattilaisena. ”Jatkuva kouluttautuminen osa taloushallinon tehtävien luonnetta ja siihen työnantaja tarjoaa hyvät mahdollisuudet”.

Ajankohtaista