Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin KuntaPro Oy:n sivustolla

Nuoret Talentit näyttävät mallia liikkumiseen – KuntaPro auttamassa nuoria urheilijoita menestyksen tiellä

KuntaPro Oy haluaa olla nuorten urheilijoiden ja joukkueiden tukena matkalla menestykseen. Valtakunnallisessa haussa valittiin neljä tavoitteellista nuorta talenttia, joiden matkaa seurataan seuraavan vuoden ajan. Valitut henkilöt ja joukkue saavat tuhannen euron sponsorirahan ja näkyvyyttä sekä omalle tekemiselleen että edustamalleen lajille.

Ajatus sponsorointikampanjasta syntyi, kun KuntaPro päätti tukea yhtä 16-vuotiasta naisjalkapalloilijaa harrastuksessaan. KuntaPro tukee Hämeenlinnasta kotoisin olevaa Katariina Kosolaa, joka pelaa tyttöjen alle 17-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueessa kotiseuranaan Hämeenlinnan Jalkapalloseura. Katariina on juuri voittanut alle 17-vuotiaiden EM-pronssia ja selvittänyt tiensä 2019 MM-kisoihin.

Kannustustoimintaa haluttiin laajentaa koskemaan myös muita lajeja, joiksi valittiin ratsastus, karting, mäkihyppy ja joukkuevoimistelu.
– Paljon olisi hyviä kohteita ja lahjakkaita nuoria, joille tuki kuuluisi. Haluamme kuitenkin tukea erityisesti lajeja, joiden harrastaminen on kallista. Myös tytöille ja naisille tyypillisempiä harrastuslajeja haluttiin valita joukkoon. Mäkihyppy edustaa todellista suomalaista urheilulajia, joka nykyisellään on hieman ehkä alamaissa. Haluamme olla mukana tukemassa lajin uutta tulemista. Formula on myös meille suomalaisille läheinen laji – karting on siksi mukana, KuntaPron asiakkuusjohtaja Tero Karinti kertoo.

Nuoren Talentin valintaan vaikuttivat hakijan tavoitteellisuus ja tämänhetkinen kilpailutaso. Myös hakijan persoona, unelmat ja visio tulevaisuudesta vaikuttivat valintaan. Lisäksi huomioitiin videomateriaalin kiinnostavuus sekä Facebookissa jaettujen videoiden jakamis- ja tykkäämismäärät.

Hakuvideoita lähetettiin yhteensä 76 kappaletta. Erityisesti ratsastajien hakuvideoita tuli runsaasti.

Mäkihyppääjistä sponsoroitavaksi valittiin Arttu Pohjola. Arttu on 16-vuotias lupaava mäkihyppääjä Lahdesta. Artun tavoitteet ovat korkealla, sillä hän haluaa olla maailman paras mäkihyppääjä. Artun videolta huokui määrätietoisuus, rauhallisuus ja tunnollisuus, jotka vakuuttivat tuomariston. Tavoitteiden eteen on selkeästi tehty töitä ja osa on jo toteutunutkin.

Karting-ryhmästä Nuoret talentit -tiimiin valittiin Mikael Vuoristo. Mikael on 12-vuotias nuorimies Kangasalta. Tavoitteena hänellä on ajaa kilpaa ammatikseen. Mikael vakuutti meidät reippaalla ja innostuneella olemuksellaan, ja hyvän mielen hakuvideollaan.

Joukkuevoimistelusta valittiin Turun Pyrkivän Sanix Valens – joukkue. Sanix Valensin tytöt ovat syntyneet vuosina 2001–2003. Joukkue kilpailee SM-tasolla ja on tänä keväänä osallistunut myös ensimmäisiin EM-kilpailuihin. Sanix Valens vakuutti tuomariston selkeillä tavoitteilla, yhteen hitsatulla tiimihengellä ja mielenkiintoisella hakuvideolla.

Ratsastuksen saralta sponsoroitavaksi valittiin 13-vuotias Tuisku Lamberg Oulusta. Tuisku harrastaa koulu- ja esteratsastusta ja kilpailee näissä kansallisella tasolla. Hänen tavoitteensa on jo ensi kaudella edustaa Suomea kouluratsastuksen EM-kisoissa ja pidemmällä tähtäimellä edustaa Suomea Olympialaisissa. Tuisku erottautui monista ratsastajien hakuvideoista selkeillä tavoitteilla ja tulevaisuudensuunnitelmilla lajin parissa

Valittujen KuntaPron Nuorten Talenttien matkaa seurataan sosiaalisessa mediassa seuraavan vuoden ajan KuntaPron kanavissa. Urheilijat edustavat asennetta, joka sopii hyvin myös KuntaPron arvoihin työelämässä.
– Urheilijat toimivat hyvinä malleina vastuunkantamisessa. He ottavat vastuuta tekemisistään ja sellainen aktiivinen asenne sopii myös edustamaamme yritykseen ja työelämään. Urheilu opettaa hyvin juuri näitä taitoja, Karinti tarkentaa.

Lisäksi KuntaPro haluaa olla mukana herättelemässä kaikkia ihmisiä liikunnan hyödyllisyyteen.
– Ihmisten liikkumattomuus tuo mukanaan terveydellisiä ongelmia, jotka heijastuvat myös työnantajiin ja koko yhteiskuntaan. Nuoret voivat toimia malliesimerkkinä ja kannustaa ihmisiä liikkumaan, hän lisää.

Ajankohtaista