Siirry sisältöön

Numeroiden pyörittely on Minnan juttu

Palkkasihteeri Minna Alangon elämäntilanteeseen sopi paremmin työskentely Kangasalla kuin Porissa. Vaihto toimipisteestä toiseen onnistui Sarastiassa sujuvasti.

– Olen ollut aina kiinnostunut numeroiden pyörittelemisestä ja tykännyt matikasta, koska se on niin loogista. Lukioikäisenä tiesin, että jotain siihen liittyvää haluan tehdä työkseni, Minna Alanko kertoo.

Minnan ura Sarastiassa (aiemmin KuntaProssa) alkoi harjoittelun kautta.

– Tulin taloon harjoittelijana vuonna 2015 ja valmistuessani seuraavana vuonna tradenomiksi olin jo aloittanut työt KuntaProssa. Minulle soitettiin, ja aloitin työt heti seuraavana päivänä Porin toimistolla, palkkasihteeri kertoo.

Opinnot Satakunnan ammattikorkeakoulussa suuntautuivat taloushallintoon ja antoivat hyvät valmiudet työntekoon.

– Mutta työn olen oppinut kyllä pääasiassa käytännössä tekemällä. Toki koulussa käytiin läpi työlainsäädännöt ja muut, mutta järjestelmät ja käytännöt yrityksissä ovat erilaisia, eikä niihin voida etukäteen kouluttaa, Minna kertoo.

Tampereelta pikamatka töihin

Kun muutto Tampereelle tuli viime vuonna ajankohtaiseksi, hän kysyi työnantajaltaan, onnistuisiko siirto Porista Kangasalan toimipisteeseen. Asialle ei ollut mitään estettä, joten hän aloitti työt upouudessa valoisassa ja modernissa Kangasalan toimistossa.

– Siirtymistä helpotti se, että tunsin jo talon tavat, ja olin tehnyt todella monipuolisesti erilaisia palkanlaskennan tehtäviä. Lisäkoulutusta saa tarpeen mukaan.

Matkaa Tampereen puolella sijaitsevasta kodista työpaikalle on vain viitisen kilometriä, ja kulkeminen julkisilla onnistuu kätevästi. Liukuvat työajat ja mahdollisuus etätyöhön tuovat arkeen joustavuutta.

Ihmisten kanssa

Minnan työnkuvaan kuuluvat palkkalaskelmien lisäksi esimerkiksi erilaisten todistusten ja verokorttien toimittaminen henkilöstölle sekä esimiesten neuvominen palkkakysymyksissä.

– Koen, että tämä on asiakaspalvelua ja ihmisten kanssahan tässä toimitaan. Olen mukana myös HR-asiakaspalvelussa, hän kertoo.

– Parasta tässä työssä on itsenäisyys ja siisti sisätyö. Ja työhön saa tukea työkavereilta aina tarvittaessa.

Palkanlaskenta on muuttunut automatiikan ja robotiikan myötä viime vuosina paljon.

– Olen vasta 23-vuotias, ja uskon, että ala tulee muuttumaan työurani aikana vielä todella paljon. Nyt jo ollaan menossa rutiinien hoitamisesta enemmän asiantuntijatehtävien suuntaan, hän sanoo.

Vapaa-aikanaan Minna tykkää liikkua juosten, suksilla sekä pyörällä.

– Harrastan vastapainona toimistotyölle kaikenlaista ulkoilua ja virkistäytymistä.

Ajankohtaista