Siirry sisältöön

Muutos on osa kiertokulkua

Sarastia täyttää kohta kaksi vuotta ja alkutaival on ollut niin muutoksia täynnä, että aika on mennyt suorastaan siivillä. Toisaalta tuloksiakin on syntynyt: kasvua lähtötilanteeseen nähden tulee huimat parikymmentä prosenttia, on saatu isoja uusia asiakkuuksia, kuten Espoo ja Helsinki, ja tuloskin on pysynyt plussalla. Silti tämä urajuttu on lähtötarina – mutta hyvä sellainen. Osaamista pitää kartuttaa ja usein se tarkoittaa työpaikan vaihtoa. Se voi olla sopivaa kaikille osapuolille.

Helena Pohjalainen, 24, aloitti syyskuussa 2018 HR-assistenttina KuntaProssa, joka on Kunnan Taitoan ohella toinen Sarastian alkujuurista.

– Tulin silloisen henkilöstöjohtajan avuksi pyörittämään HR-arkea, mutta työ on muuttunut tämän kahden vuoden aikana paljon. Tietyt elementit ja tehtävät, kuten henkilöstökyselyt, prosessien ja ohjeistuksen kehittäminen sekä työterveyshuollon ohjaaminen ovat säilyneet läpi koko matkan, sen sijaan työtehtävät ovat muuttuneet vastuullisemmiksi ja haastavimmiksi oman osaamisen kehittymisen sekä myös Sarastian muuttumisen myötä. Lisäksi ihmisiä, niin työkavereita kuin eri sidosryhmien edustajia, on tullut mittakaavan kasvun myötä ympärille lisää. Tekemisen tahti on kiristynyt, Helena summaa.

 

Ponnahduslaudalta vauhtia ja tärkeitä oppeja tuleviin haasteisiin

Viime työvuosien parhaan opin nimeäminen on Helenasta vaikeaa ainakin nyt, kun asia on tuore ja viimeinen työpäivä on tänään, mutta ehkä kasvu voisi olla yksi avainsana.

– Koen, että Sarastia ja sitä ennen KuntaPro ovat kasvattaneet minut HR-työhön, vaikka ammattikorkeakoulun työharjoittelussa olinkin palkkasihteerinä. Olen oppinut paljon itsestäni ihmisenä ja työntekijänä. Niin kuin yhdessä Sarastian blogissa kirjoitin, niin tämä työ ja työyhteisö ovat olleet minulle täydellinen ponnahduslauta työelämään, Helena kertoo.

– Jos nyt kuitenkin joku asia pitää nostaa ylitse muiden, niin ehkä se, että on poistuttava useita kertoja epämukavuusalueelle, jos haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin. On se sitten koulutuksen pitäminen, esimiesten neuvominen itselle vieraammassa asiassa tai muuten uuden asian opettelu, niin kaikki vie eteenpäin kunhan uskaltaa poistua tutusta ja turvallisesta. Ja kun tarpeeksi haluaa jotain ja on valmis tekemään töitä sen asian eteen, sen voi saavuttaa. Asenne myös ratkaisee monessa! Hyvällä ja tiedonjanoisella asenteella olen pystynyt paikkaamaan sitä osaamista, mitä minulla ei vielä ole.

 

Itsensä kehittäminen ja benchmarkkaus avainasemassa

Tampereen kaupunki saa Helenasta eteenpäin suuntaavan tekijän: lähitulevaisuuden haaveena hänellä on syventää jo olemassa olevaa osaamista erilaisissa HR-asioissa, mutta myös saada uutta näkemystä ja kokemusta näihin.

– Benchmarkkaus tulee varmasti myös osaksi HR-arkeani lähitulevaisuudessa. Pitää tietää vähän mitä ja miten asioita tehdään aina aidan toisella puolella, jotta ei lokeroidu liikaa ja pystyy tukemaan työnantajaa ja työntekijöitä parhaalla mahdollisella tavalla, Helena alleviivaa.

Täydennyskoulutuksestaan huolehtiminen on myös Helenan sydäntä lähellä: omasta osaamisesta huolehtiminen on tapa ottaa kollegat ja sidosryhmät huomioon.

– Saa nähdä mitä oma ura tuo tullessaan. Ehkä minut nähdään tulevaisuudessa jossakin henkilöstöjohtajana, tai sitten ihan muissa tehtävissä, ei voi vielä tietää, Helena hymyilee.

Sarastia toivottaa Helenalle onnea ja menestystä matkalle! Meille jää mieleen ytimekäs vastauksesi moneen asiaan: ”jep, hoituu!”.


Sarastialla kannustetaan itsenäiseen ja ratkaisukeskeiseen työotteeseen, kuten myös osaamisen monipuolistamiseen ja asiakaspalveluhenkisyyden edistämiseen. Yhtiön kasvaessa ja muuttuessa vastaamaan asiakkaidensa tarpeita, henkilökunnalla on tärkeää olla myönteinen asenne kehittämistyöhön sekä työympäristön muutoksiin.


 

Ajankohtaista