Siirry sisältöön

Milla Vaarala Sarastian asiakaspalvelupäälliköksi

Sarastian asiakaspalvelupäällikkönä on huhtikuusta lähtien toiminut Milla Vaarala, vastuunaan Rovaniemen ja Hämeenlinnan asiakaspalvelutiimien toiminta ja kehitys. Milla on aiemmin työskennellyt Rovaniemellä asiakaspalvelun palkkatiimin esihenkilönä ja sitä ennen erilaisissa tehtävissä Kunnan Taitoassa. Kokemusta on kertynyt monipuolisesti niin palvelutuotannon, asiakaspalvelun kuin kehittämistyön osalta. Koulutukseltaan Milla on kansainvälisen liiketoiminnan tradenomi.

– Lähden innolla uutta kohti ja kehittämään Sarastian asiakaspalvelua yhdessä henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa. Henkilöstön työhyvinvoinnin tukeminen on myös ydintehtäviäni. Kiinnostavaa on sekin, miten asiakaspalvelun digitalisaatiota voisi kehittää robotiikan ja koneälyn avulla, Milla sanoo.

Julkinen sektori tuo sen palveluntoimittajille omanlaisia toimintatapoja ja asiakaskohtaisia eroja. Sarastian asiakaspalvelu on päivittäin etulinjassa auttamassa asiakkaitaan erilaisissa laskuihin, palkanmaksuun, kirjautumisongelmiin ja työsuhdeasioihin liittyvissä kysymyksissä. Kanavina ovat puhelin- ja chat-palvelut sekä verkkoasiointi.

– Asiakaspalvelutyössä on tärkeää pyrkiä luomaan sellainen asiakaskokemus, josta jää mukava tunne kaikille osapuolille. Sarastian asiakaspalvelu hoitaa keskitetysti kaikkia asiakkuuksiamme, joten palveluasiantuntijoiden on omaksuttava työssään laaja määrä tietoa ja ohjeistuksia, Milla kuvailee.

– Positiivisuus, palvelualttius, me-henki ja auttavainen työyhteisö luovat pohjan kaikelle tekemiselle. Iloiset ja osaavat palveluasiantuntijamme ja onnistuneet asiakaskokemukset ovat niitä asioita, jotka tuovat hymyn huulilleni, Milla kiittää.

Vapaa-aikanaan Milla mielellään ulkoilee Lapin luonnossa perheensä kanssa. Vastapainoa perheelle ja työlle tuovat kodin laittaminen ja ystävien tapaaminen.

 

Asioinnin kehittämistä asiakas edellä

Sarastian asiakaspalvelu ratkaisee kuukausittain yli 10 000 sähköistä tukipyyntöä. Puheluita tulee noin 450 päivässä. Rovaniemelle ja Hämeenlinnaan keskitetyn asiakaspalvelun lisäksi yhteydenottoja ratkaistaan eri toimipisteissä palvelutuotannon asiantuntijoiden toimesta.

– Asiakaspalvelun toiminnan kehittämisessä Sarastia haluaa keskittyä asioinnin kokonaisuuteen, jossa asiakkaan ja Sarastian välinen yhteydenpito olisi joka tilanteessa mahdollisimman vaivatonta, nopeaa ja informatiivista. Asiakkaalle pitää syntyä sellainen tunne, että meihin on kiva ottaa yhteyttä, asiakkuusjohtaja Tero Karinti kertoo.

Sarastia kerää asiakaspalvelustaan jatkuvaa palautetta. Tämän lisäksi syksyllä on käynnistymässä asioinnin kehittämisfoorumi. Vuoropuhelun ja yhteisen kehitystyön tavoitteena on asiointipalveluiden parantaminen entisestään. Osallistujia tähän erilaisia ehdotuksia ja ideoita kokoavaan kehittämisfoorumiin tullaan kartoittamaan aluejohtajien kautta.

Ajankohtaista