Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin KuntaPro Oy:n sivustolla

Lindström Oy valittu vuokrattavien työvaatteiden ja vuokrattavien potilasvaatteiden ja -tekstiilien toimittajaksi

KuntaPro on saanut päätökseen vuokrattavia työvaatteita ja vuokrattavia potilasvaatteita ja -tekstiilejä koskevan kilpailutuksen. Sopimustoimittajaksi on valittu Lindström Oy. Vuokrattavien potilasvaatteiden ja tekstiilien osakokonaisuudesta vastaa Lindström Oy:n tytäryhtiö Comforta Oy.

Sopimus astuu voimaan 1.1.2019 alkaen. Sopimuskausi on määräaikainen kaksi vuotta, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana.

Vuokrattavien työvaatteiden ja vuokrattavien potilasvaatteiden ja –tekstiilien vuokrauspalvelu sisältää kokonaisvaltaisen pesu-, huolto ja toimitusprosessin ja palvelu kattaa tekstiilien koko elinkaaren hankinnasta kierrättämiseen ja loppuhävittämiseen asti. Työvaatteiden osakokonaisuus sisältää työvaatteet hoitohenkilöstölle, keittiö- ja siivoushenkilöstölle, varasto- ja asennustyöntekijöille, kiinteistönhuoltohenkilöstölle sekä teollisuus- ja rakennusalalle. Potilasvaatteiden ja -tekstiilien osakokonaisuuteen sisältyvät yöpaidat, oloasut, aamutakit, alusvaatteet sekä vuodevaatteet, vuodesuojat ja pyyheliinat. KuntaPron asiakasyhteisöt voivat halutessaan sitoutua molempiin osakokonaisuuksiin tai ainoastaan työvaatteiden osakokonaisuuteen tai potilasvaatteiden ja -tekstiilien osakokonaisuuteen.

Sopimukseen sitoutuneet asiakasyhteisöt voivat hyödyntää työvaatteiden vuokrauksessa peruspalvelun lisäksi myös kaappipalvelua tai Smart Storage –älyvarastopalvelua. Vuokrauspalveluun kuuluu puhelimitse ja sähköpostitse tarjottavan asiakaspalvelun lisäksi Internet -pohjainen tilausjärjestelmä, jonka kautta asiakas voi esimerkiksi seurata tuotemääriä ja toimituspäiviä. Jokaiselle asiakkaalle nimetään myös asiakasvastaava, joka on säännöllisesti yhteydessä asiakkaisiin ja varmistaa palvelun sujuvuuden.

Kilpailutuksessa on huomioitu kattavasti tekstiilien vuokrauspalveluun liittyvät laatu- ja ympäristönäkökohdat. Lindström Oy:n johtamisjärjestelmä on sertifioitu ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 –standardien mukaisesti ja pesulatoiminnan hygienian takaa Mikrobiologisesta puhtauden hallinnasta annettu standardi EN-SFS 14065. Kaikki kilpailutetut potilasvaatteet ja -tekstiilit ovat Öko Tex –sertifioituja ja työvaatteistakin vähintään 91 %. Ympäristönäkökohdat on huomioitu myös siten, että tekstiilien kuljetuksissa käytettävästä kuljetuskalustosta 85 % täyttää vähintään EURO 5 –mukaiset päästönormit. Laatupisteytyksessä on lisäksi huomioitu toimittajan käytöstä poistettujen tekstiilien kierrätysaste ja Lindström Oy toimiikin aktiivisesti jätteen vähentämisen ja tekstiilien uusiokäytön lisäämisen puolesta.

Aiempaan vuokrattavien työvaatteiden ja potilasvaatteiden ja –tekstiilien sopimukseemme verrattuna etuna on edullisemman hintatason lisäksi uusittu terveydenhuollon mallisto sekä uuden standardin mukaiset potilasvaatteet.

Lisätietoja: hankinta@kuntapro.fi

Ajankohtaista