Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin Kunnan Taitoa Oy:n sivustolla

Kymenlaakson sote-kuntayhtymä valinnut tukipalveluiden tuottajaksi Taitoan

 Kunnan Taitoa Oy on valittu Kymenlaaksossa tulevan sote-kuntayhtymän talous- ja henkilöstöhallintopalveluiden palveluntuottajaksi.

Kymenlaakson keskeiset toimijat Kotkan ja Kouvolan kaupungit, Carea sekä Kymenlaakson liiton valmistelijat ovat ilmaisseet päätöksissään menneinä viikkoina, että Taitoaa tullaan käyttämään tahe-palveluiden tuottajana tulevassa maakunnallisessa sote-kuntayhtymässä.

– Valinnassa Taitoan suhteen vaikutti se, että isossa muutoksessa haluttiin luotettava palveluntuottaja, jonka kanssa voidaan varmistaa toiminnan jatkuminen häiriöttä, sanoo Kotkan kaupungin palvelujohtaja Jorma Haapanen ja Kouvolan kaupungin talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsell.

– Taitoan kanssa on hyvä ja tehokasta lähteä kehittämään palvelua eteenpäin seuraavalle tasolle, kun peruspalveluiden toimivuus on varmalla pohjalla, toteaa Carean Helena Kinnunen.

– Kymenlaakso on tässä valtakunnallinen edelläkävijä yhteistyössä ja hyvien ratkaisujen löytämisessä. Me Taitoassa haluamme jatkaa tulevaisuuden taloushallintoa rakentavaa työtämme myös maakunta-aikakaudella. Arvostamme, että valtakunnalliseen asiantuntemuksemme sekä paikalliseen osaamiseemme luotetaan, sanoo Kunnan Taitoa Oy:n toimitusjohtaja Sami Puukari.

Taitoa on tuottanut alueen toimijoille taloushallinnon, palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon palveluita jo usean vuoden ajan. Kymenlaaksossa otetaan etunojaa maakuntauudistukseen ja tarkoituksena on, että uusi sote-kuntayhtymä aloittaa vuoden 2019 alusta.

Valtionhallinto on linjannut, että maakunnat kertovat etenemismallisuunnitelmansa (palvelutuottaja ja järjestelmäkokonaisuus) talous- ja henkilöstöhallinnon valmistelun osalta marraskuun loppuun mennessä.

Lisätietoja antavat:

Sami Puukari, Taitoa, toimitusjohtaja, puh. 020 610 9202
Helena Kinnunen, Carea, talousryhmän pj. puh. 020 633 2001
Jorma Haapanen, Kotkan kaupunki, palvelujohtaja, puh. 040 5389357
Tuukka Forsell, Kouvolan kaupunki, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 020 615 9333

Ajankohtaista