
Katsaus vuoteen 2021 Sarastia365 HR:n silmin
Vuosi 2020 oli Sarastia365 HR:lle kiireistä aikaa, kun ensimmäiset kunta-asiakkaat ottivat järjestelmän käyttöönsä. Samaan aikaan ratkaisun HR-toimintoja kehitettiin systemaattisesti eteenpäin ja pohjatyötä vuodelle 2021 tehtiin suurin harppauksin. Kysyimme Sarastia365 HR:n tuotepäällikkö Annika Leppäkoskelta sekä HR-asiantuntija Päivi Elomaalta, miten vuosi on lähtenyt käyntiin ja mitä kaikkea on odotettavissa ratkaisun parissa. Lue alta, mitä kaikkea on luvassa.
Annika Leppäkoski, tuotepäällikkö, Sarastia365 HR
Miten vuosi 2021 on lähtenyt käyntiin Sarastia365 HR -tiimissä?
– Järjestelmän käyttäjämäärä kasvoi voimakkaasti vuoden 2020 aikana. Suurimpana projektina oli vuoden 2021 alkuun sijoittunut Espoon kaupungin käyttöönotto, joka viimeistään varmisti tiimimme runsaan työmäärän jatkossakin. Olemme myös saaneet kasvatettua asiantuntijoiden joukkoamme, ja remmiimme liittyi taas uusia tekijöitä tammikuussa.
– Meillä on juuri tällä hetkellä käynnissä kampanja, jonka aikana on tarkoitus löytää 16 hakijaa rekrytoivaan koulutusohjelman nimeltä Sarastia Solutions Rekrykoulutus. Koulutuksen tavoitteena on saada Sarastialle 16 uutta ratkaisuasiantuntijaa Sarastia365 HR -järjestelmän pariin. Lisätietoja koulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/sarastia.
Mitä Sarastia365 HR:n tiimoilta on odotettavissa vuonna 2021?
– Vuonna 2021 panostetaan erityisesti kehitykseen. Tämä kattaa niin Sarastian sisäisten prosessien, käyttöönottoprojektien toimintamallien kuin myös järjestelmän kehityksen. Vauhdilla järjestelmässä kasvaneet volyymit ovat asettaneet omat vaatimuksensa kehitystyöllemme ja pyrimme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. Uudet projektit on jo aloitettu ja uusia asiakkuuksia on tulossa järjestelmän piiriin sekä keväällä että syksyllä. Viime vuoden puolella aloitettu kehitystyö HR-toimintojen osalta jatkuu ja tämän vuoden aikana tullaankin rakentamaan paljon nimenomaan HR-toteutuksia asiakkaille.
Uutisoimme 2020 loppuvuodesta Helsingin kaupungin valinneen Sarastia365 HR -ratkaisun henkilöstö- ja palkkahallinnon järjestelmäkseen. Miten Helsingin kaupungin ja Sarastian yhteistyön parissa tehtävä tuotekehitys palvelee myös muita sidosryhmiä?
– Helsingin kaupunki tuo Suomen suurimpana työnantajana tietysti omat vaatimuksensa järjestelmän käytettävyyteen liittyen. Yhteistyön myötä tuotteeseen tehtävä kehitys hyödyttää suoraan myös muita järjestelmän käyttäjiä, sillä kehitystä haetaan suorituskykyyn, raportointiin sekä tietojen seurantaan ja arkistointiin. Nämä kaikki ovat ominaisuuksia, joita jokainen organisaatio hakee modernilta palkka- ja HR-järjestelmältä.
Päivi Elomaa, HR-asiantuntija, HR-toiminnot
Mitä kuuluu Sarastia365 HR -ratkaisun HR-toiminnoille?
– Tosi hyvää kuuluu. Meillä on ollut mahdollisuus kehittää järjestelmän HR-toimintoja ja tuoda niitä paremmin asiakkaidemme tietoisuuteen. Useat asiakkaat ovatkin osoittaneet kiinnostusta HR-toimintoja kohtaan ja olemme pitäneet useita demotilaisuuksia. Arki on siis mukavan työntäyteistä.
Mitä kehitystä tapahtui HR-toimintojen saralla vuonna 2021?
– Vuosi 2020 oli merkittävä nimenomaan järjestelmän HR-toimintojen kehittämisen näkökulmasta. Meillä on nyt demoja olemassa moniin erilaisiin HR-toimintoihin ja voimme esitellä asiakkaille monipuolisesti erilaisia toteutuksia HR-prosessien hoitamisesta Sarastia365 HR:ssä. Viime vuonna teimme siis pohjatyötä niin omaan järjestelmäämme kuin vuoden 2021 tavoitteita varten.
Mitä on luvassa vuonna 2021?
– Tavoitteena on tuoda asiakkaiden tietoon vielä laajemmin, mitä kaikkea HR-toiminnot mahdollistavat. Järjestelmämmehän on paljon muutakin kuin palkanlaskentaa, vaikka se tietysti merkittävä osio onkin. HR-toimintojen käyttöönottokin vaatii että palkanlaskenta otetaan ensin käyttöön, sillä järjestelmään pitää olla perustettuna tarvittavat ihmiset, joiden prosesseja HR-toiminnoissa käsitellään.
– Järjestelmän kokonaisvaltaisen hyödyntämisen etu on siinä, että kaikki HR-asioiden hallinnointiin liittyvä tieto on samassa paikassa, helposti saatavilla ja raportoitavissa. Toki Sarastia365 HR:stä on mahdollista rakentaa integraatioita eri järjestelmien välille, mutta kannattaa miettiä onko se järkevää, jos kaikki tiedot voisivat olla keskitetysti yhdessä järjestelmässä. Siinä on selkeä hyöty ja etu asiakkaalle.
Mitkä ovat tämän hetken kuumimmat HR-trendit?
– Meidän järjestelmämme näkökulmasta todella mielenkiintoinen ja keskeinen trendi on HR-analytiikka sekä HR-datan hyödyntäminen. Tämä trendi on nostanut jo jonkin aikaa päätään ja siitä on puhuttu paljon.
HR:ssä on paljon tietoa henkilöstöstä, mutta useissa organisaatiossa ei tietoa ole välttämättä pystytty hyödyntämään tehokkaasti. Tietojen jalostaminen ja hyödyntäminen organisaatioiden hyväksi on vähäistä, sillä usein tavanomaiset HR-raportit peilaavat menneeseen tai tämänhetkiseen tilanteeseen. HR-analytiikan avulla olemassa olevaa tietoa voidaan hyödyntää tehokkaammin ja nähdä syitä asioiden takana sekä mahdollisesti jopa ennustaa tulevaa.
– Näen, että meidän pitää pystyä vastaamaan tähän tarpeeseen ja tarjota asiakkaille mahdollisuuksia hyödyntää dataa liiketoiminnan ja päätöksenteon tukena. Tällä hetkellä Sarastia365 HR -järjestelmästä pystytään jo raportoimaan kaikki siellä oleva data. Kehitettävää meillä on kuitenkin siinä, mitä raporteilla voi tehdä sekä siinä, miten voisimme mahdollistaa tietojen yhdistelemisen ja saada asiakkaillemme paremman ymmärryksen siitä, mitä datan takana mahdollisesti on. Tähän linkittyy myös osittain Sarastia365 BI-puoli: siellä on mahdollista yhdistellä ja analysoida samaan aikaan eri lähteiden dataa, kuten esimerkiksi talous- ja henkilöstöpalveluiden dataa, mikä mahdollistaa vielä laajemman ymmärryksen siitä, mitä organisaatiossa tapahtuu.
|