Siirry sisältöön

Hyvinvointialueiden seuraavat palkat tulevat tileille tiistaina

Sarastian hyvinvointialueasiakkaiden kuun viimeisen päivän palkka-ajot ovat lähteneet pankkeihin ja palkkalaskelmat ovat palkansaajien tarkastettavissa. Palkat tulevat tileille tiistain 31.1. aikana. Sarastia tuottaa palkanmaksupalveluja seitsemälle hyvinvointialueelle.

Kuun lopun maksupäivässä on valtaosin tuntityöntekijöiden palkkoja ja erilaisia lisiä. Tietojen siirrossa eri organisaatioista ja järjestelmistä on aina riski virheille. Osa palkanmaksutiedoista on voinut myös muuttua tietojen siirron jälkeen. Sarastia ja sen hyvinvointialueasiakkaat käyvät läpi mahdolliset puutteet maksuissa ja hyvinvointialueet tiedottavat niistä työntekijöilleen. Laajamittaisia häiriöitä hyvinvointialueilla ei ole odotettavissa.

Sarastia on yhdessä hyvinvointialueiden kanssa varautunut korjaamaan ripeästi mahdolliset palkanmaksuvirheet. Osalla hyvinvointialueista on mahdollisuus kassamaksuihin ja ylimääräiseen palkanmaksupäivään.

Sarastia toivoo, että myös hyvinvointialueiden palkansaajat tarkastavat palkkalaskelmansa ja ilmoittavat mahdollisista puutteista oman hyvinvointialueensa ohjeiden mukaisesti. Tavallisesti virheistä ilmoitetaan esihenkilölle.

Ajankohtaista