Siirry sisältöön

Hyvinvointialueiden palkat ovat siirtyneet maksatukseen

Sarastian hyvinvointialueasiakkaiden ensimmäiset palkka-ajot ovat lähteneet pankkeihin ja palkkalaskelmat tulevat palkansaajien tarkastettavaksi viimeistään keskiviikon 11.1. aikana. Sarastia tuottaa palkanmaksupalveluja seitsemälle hyvinvointialueelle.

Sarastian palveluiden käyttöönotto tapahtuu osana isoa hallinnollista muutosta hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa. Hyvinvointialueet ovat uusia organisaatioita, joiden palkkatietoja on tuotu useista eri organisaatioista ja järjestelmistä. Tietojen siirron jälkeen tapahtuneita muutoksia on ylläpidetty ja viety järjestelmiin eri tavoin, osin manuaalisesti. Tietojen siirrossa ja muutoksissa on aina riski virheille.

Palkanmaksun oikeellisuuteen on pyritty vaikuttamaan ennakkoon panostamalla siirtovaiheessa tietojen tarkastamiseen ja muuntamiseen hyvinvointialueen käytössä olevan järjestelmän vaatimuksia vastaaviksi. Järjestelmien käyttäjiä on koulutettu ja jokaisella Sarastian asiakkaana olevalla hyvinvointialueella on maksettu testipalkkoja ennen varsinaista palkanmaksupäivää.

Palkanmaksupäivä on perjantaina

Valtaosa hyvinvointialueiden palkansaajista saa palkan perjantaina 13.1. Sarastia on yhdessä hyvinvointialueiden kanssa varautunut korjaamaan ripeästi mahdolliset virheet ja puutteet palkanmaksussa. Osalla hyvinvointialueista on mahdollisuus kassamaksuihin ja ylimääräiseen palkanmaksupäivään viikonlopun jälkeen. Palkkavirheiden riski on suurin henkilöillä, joiden palkanmaksutietoihin on tullut muutoksia loppuvuodesta. Laajamittaisia häiriöitä ei ole odotettavissa.

Hyvinvointialueille siirtyvällä henkilöstöllä voi olla kaksi palkkalaskelmaa, uudesta ja vanhasta organisaatiosta. Tällöin vanhan organisaation laskelmassa voi olla joulukuun lisiä tai se on tyhjä. Sarastia toivoo, että hyvinvointialueiden palkansaajat tarkastavat palkkalaskelmansa ja ilmoittavat mahdollisista puutteista oman hyvinvointialueen ohjeiden mukaisesti. Tavallisesti virheistä ilmoitetaan esihenkilölle.

Ajankohtaista