Siirry sisältöön

Hyvästi kapeat ratkaisut ja yhteensopimattomat järjestelmät – Sarastia365 yhdistää kuntalaisten asioinnin ja taloushallinnon

Muuttotappio painaa ja taisto nuorista kuntalaisista käy kiivaana. Samaan aikaan työntekijöitä eläköityy ja uuden työvoiman saatavuus voi olla vaikeaa. Digitalisaation avulla kunnat voivat vastata haasteisiin ja pysyä jatkossakin elinvoimaisina. Kunta, jossa asiat sujuvat sukkelasti verkossa, näyttäytyy houkuttelevana asuinpaikkana nuorille kuntalaisille. Digitaaliset välineet takaavat myös sen, että vähenevistä resursseista huolimatta asukkaita voidaan palvella laadukkaasti.

Sarastia365-palvelu on tuonut kuntalaisten asioinnin verkkoon jo useassa kunnassa. Nyt palvelua laajennetaan entistä kattavammaksi: työn alla on Sarastia365 Talous -tuote. Ratkaisu tuo taloushallinnon samalle alustalle, jossa kuntien digitaalinen asiakaspalvelu ja muut kuntalaisten osallistumista edistävät ratkaisut jo toimivat.

 

Virtaviivaiset prosessit säästävät aikaa ja rahaa

Perinteisesti ohjelmistohankintoja on leimannut se, että ne tarjoavat kapeita ratkaisuja kapeisiin ongelmiin. Tällöin syntyy järjestelmien sekamelska. Jokaiselle toiminnolle on olemassa oma järjestelmänsä, ja niiden integroiminen voi olla haastavaa. Kun ohjelmat eivät keskustele keskenään, voi tietoja jäädä siirtymättä ja esimerkiksi raportointi vääristyä.

Tästä syystä Sarastia365 Talous ei korvaa teknologiaa uudella teknologialla, vaan uudistaa palveluprosessit täysin.

Talous ja toiminnanohjaus kulkevat käsi kädessä, kun taloushallinto ja digitaalinen asiakaspalvelu tuodaan samalle alustalle. Jatkossa esimerkiksi kunnan verkkokauppa tai kansalaisopiston ilmoittautumisjärjestelmä sekä niihin liittyvä rahaliikenne ovat yhtä ja samaa, virtaviivaista prosessia. Samalla myös kuntien it-arkkitehtuuri selkiytyy.

Etuna on myös se, että koska palvelu toimii Microsoftin Dynamics 365 -alustalla pilvessä, se päivittyy automaattisesti. Näin ollen käytössä oleva alusta on aina ajan tasalla ja vältytään aika ajoin toistuvilta raskailta päivitysprojekteilta. Ajantasaisuus koskee myös palvelun tietoturvaa sekä viranomaisvelvoitteita kuten GDPR:ää.

 

Täysin kuntakenttään sovitettu

Sarastian pitkä kokemus kuntien taloushallinnosta mahdollistaa sen, että Sarastia365 Talous tuotetaan pitkälti itsenäisesti. Microsoftin Dynamics -alusta toimii kivijalkana, jonka päälle lisätään juuri suomalaiseen kuntakenttään räätälöity taloushallinnan kerros.

Sarastia365 Talous -tuote on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä, mutta esimakua palvelusta on saatavilla jo matkan varrella. Haluamme rakentaa Sarastia365-talouspalvelua yhdessä asiakkaidemme kanssa, jotta ohjelmisto vastaa arjen todellisiin haasteisiin.

Asiakkaita on kerätty yhteen muun muassa Kuntax Henkilöstön uudistustyössä sekä Kunta365:n asiointipalvelun kehittämisessä – hyvin kokemuksin. Sen lisäksi että me Sarastialla saamme arvokasta palautetta, kunnat saavat sparrausta oman toimintansa tulevaisuuden suunnitteluun. Tulevaisuuteen on helpompi varautua, kun teknologiatrendit ja niiden mahdollisuudet voi ottaa huomioon jo hyvissä ajoin.

Tulevaisuus pakottaa kuntia muuttumaan, se on selvä. Me täällä Sarastialla autamme tekemään muutoksen turvallisesti!

 

Haluatko mukaan kehittämään Sarastia365 Talous -palvelua ja kuulemaan, miten projekti etenee? Liity mukaan asiakasryhmäämme, joka kokoontuu virtuaalisesti noin kerran kuukaudessa, ensimmäisen kerran vielä ennen vuoden vaihdetta. Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen kunta365@sarastia.fi


Mikä on Sarastia365?

  • Sarastia365 yhdistää kunnan ja kuntalaisen sekä kokoaa kaikki kuntalaisen asiat samaan paikkaan.
  • Sarastia365-palvelussa kuntalainen voi hoitaa esimerkiksi palautteensa, mielipiteensä, hakemuksensa ja varauksensa. Suomi.fi-palvelu mahdollistaa kuntalaisen tunnistautumisen ja tietosuojan toteutumisen.
  • Sarastia365 on tehty Microsoft Dynamics 365 -alustan pohjalle täysin kunta-alalle sovitettuna.

 

*Artikkelia muokattu joulukuussa 2019: Ratkaisun nimeksi muutettu Sarastia365 (aiemmin Kunta365).

Ajankohtaista