Siirry sisältöön

Hybridimallin työnteko mahdollisuutena

Kuluvan vuoden ehdoton ykkösaihe on ollut maailmanlaajuinen pandemia. Johdon tunneilmaston mittauksissa fiilikset ovat vaihdelleet päättäväisyydestä ja toiveikkuudesta turhautumiseen (MPS:n ja Mandatum Lifen Johtaminen ja palkitseminen menestystekijöinä -webinaari 27.10.20). Joillekin yrityksille tilanne on ollut taloudellinen katastrofi, osalle se on taas avannut uusia mahdollisuuksia. Tässäkin tehtävässä tuli maaliskuussa kova kiire varmistaa kassa ja varautua pahimpaan, vaikka tilanteemme oli kaikin puolin vakaa. Tällä hetkellä tunnelma Sarastiassa on rauhallinen.

Työntekoon COVID-19 on vaikuttanut paljon. Mutta enemmän kuin pakottanut, se on siivittänyt jo käynnissä ollutta kehitystä. Sarastian noin 900 työntekijästä lähes puolet on syyskuusta eteenpäin tehnyt pääsääntöisesti etätyötä ja noin 150 satunnaisesti. Väitän, että muutos olisi tapahtunut ilman koronaakin, se olisi ainoastaan ollut hitaampi. En kuitenkaan kiistä, etteikö etätyön suosio olisi yllättänyt!

Juuri nyt haasteena on parantaa johtamista ja työnteon edellytyksiä kriisin aikana ja sen jälkeen. Ilmassa on kysymyksiä, kuten ”Miten lisäämme luottamusta? Miten ohjaudumme yhdessä ja itseksemme paremmin? Miten parannamme viestintää ja tiedon kulkua? Miten sparraamme ja innovoimme, kun Teams-palaverit korvaavat spontaanit käytäväkeskustelut?”

Miten muutos Sarastian työnteon tavoissa sitten näkyy asiakkaillemme? Ei välttämättä mitenkään. Asiantuntijamme tekevät työnsä ja asiakaspalvelijamme vastaavat palvelupyyntöihin, kuten ennenkin, jatkuvasti kehittyen. Myös Sarastia365 -järjestelmäkehitys etenee suunnitelmien mukaan – siinä tavoitteenamme on mahdollistaa asiakkaillemme tehokas keskittyminen ydintoimintaan.

Voisiko ajatusta kääntääkin enemmän siihen suuntaan, että tilanne tarjoaa meille yhteisen mahdollisuuden? Tai kuten Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Joona Räsänen blogissaan (Kuntaliitto 22.10.20) totesi, ollaan käännekohdassa, josta ei ole paluuta ja tarvitaan vain niitä käänteentekijöitä. Tehtäisiinkö yhdessä?

Räsänen jatkaa, että koronan kiihdyttämässä digisprintissä on valtavia mahdollisuuksia mm. osallistavalle demokratialle, yhteisöllisyyden lisäämiselle sekä yhdessä tekemisen kehittämiselle. Juuri tästä olemme Sarastiassa kiinnostuneita. Haluamme auttaa asiakkaitamme kehittämään palveluitaan niin, että ne kestävät aikaa ja palvelevat paitsi kuntalaisten myös hallinnon tarpeita tehokkaasti ja luotettavasti.

Julkaisemme vielä tämän vuoden puolella kilpailun, jossa etsimme ideoita parhaista työnteon käytänteistä uudessa tulevaisuudessa. Pysy kuulolla.

 

Anette Vaini-Antila
talousjohtaja
Sarastia Oy

Ajankohtaista