Yhteishankinnat

Alle on listattu jo toteuttamiamme yhteishankintaratkaisuja sekä meneillään ja suunnitteilla olevia kilpailutusprojekteja.

Voimassa olevat hankintasopimuksemme on listattu myös Sarastian extranetpalvelu Wäylään. Sarastian pilvipalveluita käyttävät asiakkaat voivat kirjautua Wäylään omilla AD-tunnuksillaan; muille asiakkaille tunnukset tilataan erikseen osoitteesta hankinta(at)sarastia.fi.

Kilpailutusideat perustuvat kuntien, markkinatoimijoiden tai Sarastian ajatuksiin siitä, minkälaisista hankintasopimuksista olisi kunnille hyötyä. Kilpailutusideat viedään toteutukseen sen perusteella, osoittavatko asiakkaat niihin kiinnostusta.

Valmistelussa olevat hankinnat ovat resursoituja yhteishankintaprojekteja, joiden toteuttamisesta on jo sovittu joidenkin asiakkaiden kanssa. Muut asiakkaat voivat liittyä mukaan hankintoihin koko niiden valmistelun ajan aina hankintailmoituksen julkaisuun saakka.

Yhteishankintasopimukset ovat valmiiksi kilpailutettuja hankintasopimuksia, joita Sarastian asiakkaat voivat hyödyntää määrätyin ehdoin. Jo kilpailutettuja hankinnan kohteita voidaan myös kilpailuttaa joustavasti uudestaan uusille asiakasryhmille.

Sopimusten ja kilpailutusprojektien listaa voidaan rajata toimialakohtaisilla suodattimilla. Osa sopimuksista liittyy useampaan toimialaan.

Tarvitsetko lisätietoja?

Lisätietoa mistä tahansa sopimuksestamme tai kilpailutuksestamme saat ottamalla meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai sopimustaulukon rivien yhteydessä olevalla sähköisellä lomakkeella.

Ota yhteyttä

 • hankinta@sarastia.fi
 • 050 366 8160

Kaikki hankinnat

Hankintakategoriat

Toimialasuodattimet

Ajankohta

Valmistelukauden alku

Sopimuskauden alku

Hankinnan kohde Sektori Valmistelukausi Sopimuskausi Lisätiedot

Ilmanvaihtokoneiden suodattimet

Painotukset / laatu: Sopimuksessa painotetaan tuotteiden laatua ja toiminnan kokonaisvaltaista ekologistuutta

Hankinnan sisältö: Hankinta sisältää kattavasti erilaiset IV-suodattimet eri hiukkaskokoalueille ePM1, ePM2,5, ePM10 ja Coarse.

Sisältyvät palvelut: Verkkokauppa, suodatinten mitoitus- ja kartoituspalvelu, toimitusten avisointi

Hyvä tietää: Sopimuksessa painotetaan erityisesti tuotteiden ja logistiikan ekologisuuteen tuotteiden laatua ja palvelun joustavuutta unohtamatta.

HUOM! Tarjouspyyntö julkaistaan loppuvuoden 2020 aikana. Pyydämme asiakkaitamme sitoutumaan hankintaan tai ilmoittautumaan optioasiakkaaksi viimeistään 15.12.2020.

Sektorit:

 • Sisustus ja kiinteistönhoito

Valmistelukausi

Q2/20–Q4/20

Sopimuskausi

Q1/21

Lisätiedot
 • Sisustus ja kiinteistönhoito
Q2/20–Q4/20 Q1/21 Lisätiedot

Kirjaston kirjat

Sopimuksen kohteena on kotimainen yleinen kirjallisuus ja siihen liittyvä AV-materiaali, ulkomainen englanninkielinen kirjallisuus, ulkomainen ruotsinkielinen kirjallisuus, ulkomainen muun kielinen kirjallisuus, kotimaiset ja ulkomaiset nuotit ja kotimaiset äänikirjat.

Sopimuksessa on myönnetty alennusprosentti myös K-oppikirjoille. Alennusprosentit on annettu kustantajan ovh/suositushinnasta.

Sopimuksessa ovat optiona kotimainen ammattikirjallisuus, ulkomaiset äänikirjat sekä koti- ja ulkomaiset musiikkituotteet (CD-levyt), kuvatallenteet (DVD:t ja Blu-rayt), tietokone- ja konsolipelit, luettelointipalvelu ja muovituspalvelu.

Sopimuksessa on huomioitu valikoimapalvelu, ennakkotarjonta ja kansikuvapalvelu ja verkkokauppa.

Sektorit:

 • Kasvatus koulutus ja kulttuuri

Valmistelukausi

Sopimuskausi

Q4/15

Lisätiedot
 • Kasvatus koulutus ja kulttuuri
Q4/15 Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan konsultointipalvelut

Painotukset / laatu: Sopimuksessa painotetaan asiantuntijoiden ammattitaitoa ja saatavuutta sekä toimittajavalinnan joustavuutta

Hankinnan sisältö: Hankinta on jaettu seuraaviin osakokonaisuuksiin:

 1. Geotekniikka ja geotekniset maastotutkimukset
 2. Liikennetekniikka
 3. Infrarakennuttaminen
 4. Maisemasuunnittelu
 5. Maa-ja vesirakennustyön työmaavalvonta
 6. Pilaantuneet maa-ja vesialueet
 7. Tie-, katu-ja aluetekniikka
 8. Vesihuolto ja -tutkimus
 9. Rakennetekniikka
 10. Yhdyskuntasuunnittelu ja kaavoitus
 11. Mittaus-ja kartoitustekniikka
 12. Meluselvitykset, -mittaukset ja meluntorjuntasuunnittelu
 13. Tärinä-ja runkomeluselvitykset

Hyvä tietää: Tilaaja ja toimittaja laativat toimeksiantosopimukset, jotka noudattavat aina puitejärjestelyn reunaehtoja. Tilaaja voi tarkentaa palvelun toimittamiseen liittyviä ehtoja kevennetyillä kilpailutuksilla sekä valinnanvapausehdon täyttyessä pyytämällä yksilöidyt ehdot sisältävää tarjousta valitsemaltaan tarjoajalta.

Sopimus sisältää lisähankintamahdollisuutena kahden vuoden optiokauden ajalle 23/10/2021 – 22/102023

Sektorit:

 • Rakentaminen ja teollisuus

Valmistelukausi

Sopimuskausi

Q4/19–Q4/21

Lisätiedot
 • Rakentaminen ja teollisuus
Q4/19–Q4/21 Lisätiedot

Tuotanto- ja palvelukäyttöön tarkoitetut ajoneuvot

Painotukset / laatu: hinta 60 %, laatu 40 %

Hankintamenettely: avoin menettely, puitejärjestely viidessä (5) osakokonaisuudessa jokaisessa enintään viiden (5) toimittajan kanssa.
Osasopimukset: osakokonaisuus 1: ajoneuvot A1 & A2, osakokonaisuus 2: ajoneuvot B1 & B2, osakokonaisuus 3: ajoneuvot C1 & C2, osakokonaisuus 4: ajoneuvot D1 & D2, osakokonaisuus 5: ajoneuvot E1 & E2

Sektorit:

 • Kaupunkiympäristö kadut ja liikenne

Valmistelukausi

Q1/18–Q4/18

Sopimuskausi

Q4/18–Q4/22

Lisätiedot
 • Kaupunkiympäristö kadut ja liikenne
Q1/18–Q4/18 Q4/18–Q4/22 Lisätiedot

Henkilönsuojaimet ja suoja-asusteet

Painotukset / laatu: Hinta 70%, Laatu 30%

Hankintamenettely: avoin menettely, yksi sopimustoimittaja / osakokonaisuus.
Sisältyvät palvelut: Asiakaspalvelu, toimitukset, henkilönsuojainten tarkastukset
Osasopimukset: Osakokonaisuus 1. Henkilönsuojaimet ja suoja-asusteet, osakokonaisuus 2. Työ- ja suojakäsineet. Tuoteryhmiin perustuvista osakokonaisuuksista voidaan tarvittaessa muodostaa alueellisia osakokonaisuuksia.
Hyvä tietää: Hankinta kattaa esimerkiksi siivous-, ravinto-, ja rakennuspalveluiden henkilöstön tarvitsemat henkilönsuojaimet ja suoja-asusteet lukuunottamatta ostettavia työvaatteita tai jalkineita. Hankintaan sisältyvät myös koronatilanteen edellyttämät suoja-asusteet.

Sektorit:

 • Rakentaminen ja teollisuus
 • Sisustus ja kiinteistönhoito

Valmistelukausi

Q2/20–Q1/21

Sopimuskausi

Q1/21–Q1/25

Lisätiedot
 • Rakentaminen ja teollisuus
 • Sisustus ja kiinteistönhoito
Q2/20–Q1/21 Q1/21–Q1/25 Lisätiedot

Sähkötarvikkeet ympäristövastuullisesti

Painotukset / laatu: hinta 50 % / laatu 50 %

Hankinnan kohteen kuvaus: Hankinnan on määrä kattaa asiakasyhteisöjen tarvitsemat sähkötarvikkeet, kuten asennusjohtimet, rasialiittimet, pisto-, jako- ja kojerasiat, kaapelihyllyt, kiskot, kourut, sähkökaapit ja testerit. Kilpailutettava tuotevalikoima määräytyy hankintaan mukaan tulevien asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden perusteella. Tavarahankintojen yhteiskunnallisesti vaikuttavan hankintakanavan luomisen lisäksi yhtenä hankintasopimuksen keskeisenä funktiona olisi mahdollistaa asiakasyhteisöjen henkilöstön keskittyminen ydintehtäviinsä huomioimalla sopimuksessa asiakasyhteisön mahdollisuus ottaa käyttöön myös tilauksiin ja toimitukseen liittyviä lisäpalveluita.

Sisältyvät palvelut: Optiona hyllytyspalvelu ja käytöstä poistettujen tuotteiden  kierrätyspalvelu.

Hyvä tietää: Kilpailutus huomioi laajasti ekologisuuden tuotteiden elinkaaren aikana esimerkiksi painottamalla materiaalien kierrätystä, toimitusten optimointia ja kuljetuskaluston vähäpäästöisyyttä. Tuotevalikoima ja ekologisuuden mittarit muotoillaan sitoutuvien asiakkaiden toiveiden perusteella ja voivat vielä muuttua.

Katso alustava kilpailutussuunnitelma tästä

Sektorit:

 • Rakentaminen ja teollisuus

Valmistelukausi

Q1/21–Q3/21

Sopimuskausi

Q3/21–Q3/25

Lisätiedot
 • Rakentaminen ja teollisuus
Q1/21–Q3/21 Q3/21–Q3/25 Lisätiedot

Suurkeittiökoneet, -laitteet, -astiat- ja välineet

Painotukset / laatu: Hinta 80%, Laatu 20%

Osasopimukset 1: Suurkeittiöastiat ja -välineet 2: Suurkeittiökoneet ja -laitteet

Sektorit:

 • Sisustus ja kiinteistönhoito

Valmistelukausi

Q2/20–Q4/20

Sopimuskausi

Q1/21–Q4/24

Lisätiedot
 • Sisustus ja kiinteistönhoito
Q2/20–Q4/20 Q1/21–Q4/24 Lisätiedot

Matkatoimistopalvelut

Painotukset / laatu: Päätetään myöhemmin

Tavoitteena on yhden toimittajan valtakunnallinen yhteishankintasopimus, jossa panostetaan palvelutuotannon laatuun, palveluiden helppoon saatavuuteen sekä raportoinnin monipuolisuuteen.

Hankinta sisältää: kotimaan ja ulkomaan matkojen hotellivaraukset, lennot, junamatkat, autovuokrat sekä maakuljetukset. Palvelu sisältää asiakkaan yritys- ja matkustajaprofiilien hallinnan, erilaiset varauskanavat (Palvelutiimi, Online-portaali ja mobiili Apps), viisumipalvelun, kriisi- ja poikkeustilanteiden hallinnan palvelut sekä tarvittavat koulutukset, matkanjohtajapalvelut ja palvelun sopimuksenaikaisen kehittämisen.

Sektorit:

 • Kaupunkiympäristö kadut ja liikenne
 • Muut

Valmistelukausi

Q3/20–Q1/21

Sopimuskausi

Q1/21–Q1/24

Lisätiedot
 • Kaupunkiympäristö kadut ja liikenne
 • Muut
Q3/20–Q1/21 Q1/21–Q1/24 Lisätiedot

Lääkäripalvelut ostopalveluna

Painotukset / laatu: Tarkentuu

Ostopalvelu voi tarkoittaa joko keikkalääkäreiden hankkimista omille terveysasemille tai palvelun ostamista yksityiseltä lääkäriasemalta. Hankintoja voidaan tehdä suoraostoina tai ostopalvelusopimuksella. Hankinnan on määrä kattaa sekä yleislääkäripalvelut että laaja erikoislääkäripalveluiden palveluvalikoima.

Sarastian yhteishankintasopimus ei sisältäisi määräostovelvoitteita eikä se antaisi yksinoikeutta palveluiden hankintaan. Lähtökohtaisesti kilpailutuksella perustetaan usean toimittajan puitejärjestely, joka on riittävän laaja tukemaan alueellista palveluntuotantoa ja elinvoimaa.

Katso alustava kilpailutussuunnitelma tästä.

Sektorit:

 • Sote-palvelut ja -tuotteet

Valmistelukausi

Q4/20–Q2/21

Sopimuskausi

Q3/21–Q3/24

Lisätiedot
 • Sote-palvelut ja -tuotteet
Q4/20–Q2/21 Q3/21–Q3/24 Lisätiedot

Päivittäistavaraostojen maksukortit

Painotukset / laatu: Tarkentuu

Hankinnan kohteena on maksukortti, jolla asiakasyhteisö voi tehdä määrättyihin tuoteryhmiin kohdennettuja ostoja päivittäistavarakaupoista. Päivittäistavarakaupan omalla maksukortilla tilaajat voivat tehdä määrätyissä myymälöissä organisaatiotilille kohdistettavia ostoja, jolloin ostot laskutetaan ostavalta organisaatiolta.

Kilpailutuksessa huomioidaan:

 • Paikallinen asiointi
 • Sopimustekninen joustavuus (ei päällekkäisyyksiä tai turhia raja-aitoja)
 • Laskutuksen toimivuus

Sektorit:

 • Muut
 • Ruokapalvelut ja elintarvikkeet

Valmistelukausi

Q1/21–Q3/21

Sopimuskausi

Q3/21–Q3/25

Lisätiedot
 • Muut
 • Ruokapalvelut ja elintarvikkeet
Q1/21–Q3/21 Q3/21–Q3/25 Lisätiedot

Vuokrattavat elementtirakennukset

Painotukset / laatu: Tarkentuu

 • Sivistystoimen tarpeiden huomiointi (esim. väistötilat, lisärakennukset)
 • Pysyvän rakentamisen määräysten täyttäminen
 • Joustavat rahoitusmallit ja vuokraehdot
 • Kiertotalouden huomiointi

Sektorit:

 • Kasvatus koulutus ja kulttuuri
 • Rakentaminen ja teollisuus

Valmistelukausi

Q1/21–Q3/21

Sopimuskausi

Q3/21–Q3/25

Lisätiedot
 • Kasvatus koulutus ja kulttuuri
 • Rakentaminen ja teollisuus
Q1/21–Q3/21 Q3/21–Q3/25 Lisätiedot

Asiakirjahallinta, sähköinen arkistointi ja skannauspalvelut

Painotukset / laatu: Laatu 40% Hinta 60%

Sisältyvät palvelut: Hankinta sisältää asiakirjahallinnan ratkaisun (järjestelmä), sähköinen/digitaalinen arkistointiratkaisu asiakirjoille sekä fyysisten asiakirjojen skannauspalvelut.

Sektorit:

 • ICT

Valmistelukausi

Q3/20–Q1/21

Sopimuskausi

Q1/21

Lisätiedot
 • ICT
Q3/20–Q1/21 Q1/21 Lisätiedot

Ajankohtaista hankintapalveluista

Lisää ajankohtaisia