Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin Kunnan Taitoa Oy:n sivustolla

Haminan kaupunki on tyytyväinen Kuntaperinnän palveluun

Taitoa Kuntaperinnän asiakasmäärä on noussut merkittävästi viimeisen vuoden aikana ja asiakkailta on satanut kiitosta luotettavasta palvelusta ja sujuvasta käyttöönotosta. Yksi tyytyväisistä on Haminan kaupunki.

– Haminan kaupunki on ollut tyytyväinen sekä Taitoa Kuntaperinnän palveluun että käyttöönottoon, joka tapahtui alkuvuonna 2017, kertoo Haminan kaupungin konsernipalvelujohtaja Kirsi Hämäläinen.

– Monenlaista projektia on tullut minunkin työuralla nähtyä ja täytyy oikein ihmetellä miten sujuvasti käyttöönottoprojekti meni ja millaisella ammattitaidolla Taitoan perintäpalvelut kokonaisuuden hoiti, Hämäläinen jatkaa.

Ensimmäiset neuvottelut yhteistyöstä Taitoan ja Haminan välillä käytiin syksyllä 2016. Käyttöönotossa olennaisia työvaiheita oli tietoliikenneyhteyksien ponnistaminen toimivaan kuntoon sekä kaupungin että järjestelmätoimittajien näkökulmasta. Ensimmäiset aineistot luettiin Taitoan perintäjärjestelmää maaliskuussa 2017. Sen jälkeen palvelu on pyörinyt sujuvasti.

Kuten pääsääntöisesti kaikki Taitoa Kuntaperinnän asiakkaat, Haminan kaupunki on sopinut perintäprosessin siirtyvän Taitoan hoidettavaksi jo ensimmäisestä maksumuistutuksesta lähtien. Uusia maksumuistutuksia Haminan kaupungin laskuista on lähetetty kuukausitasolla noin 250 kpl – joskin kuukausikohtaista vaihtelua esiintyy suuntaan tai toiseen. Perinnän onnistumisprosentti on oikein hyvällä tasolla ollen 75 prosentissa.

Taitoa Kuntaperintä nimeää asiakkaalleen aina perintäyhteyshenkilön, johon asiakas voi olla yhteydessä missä tahansa perintään liittyvässä asiassa.

– Yhteistyö on toimivaa ja helppoa, kertoo myös Taitoan perintäpalvelupäällikkö Tuija Koskimies-Zerlik. Vastauksia saadaan kaupungilta silloin kun niitä tarvitaan. Haminan kaupunki peruu harvoin Taitoaan lähettämiään toimeksiantoja, mikä tarkoittaa, että Haminan laskutus toimii, eikä esim. virheellisiä tai aiheettomia joko ole tai ainakaan ne eivät siirry perintään.

Lisätietoja:

Kirsi Hämäläinen, konsernipalvelujohtaja
kirsi.hamalainen@hamina.fi

Tuija Koskimies-Zerlik, perintäpalvelupäällikkö
tuija.koskimies-zerlik@taitoa.fi

Ajankohtaista