Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin KuntaPro Oy:n sivustolla

Fuusion valmistelu etenee kohti yhtiökokouksia

Taitoan toimitusjohtaja Sami Puukari ja KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola allekirjoittivat aiesopimuksen yhdistymisestä ja uuden yhtiön käynnistämisestä 20.6.2018.

KuntaPro Oy:n ja Kunnan Taitoa Oy:n (Taitoa) yhdistymistä valmistellaan parhaillaan ja seuraava askel lajissaan Suomen suurinta yhtiötä kohti otetaan marraskuussa. Tavoitteena edelleen on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa keväällä 2019.

KuntaPron ja Taitoan yhdistyminen tarkoittaisi Suomen suurinta kuntien ja maakuntien johtamisen ja hallinnon tukipalveluita tarjoavaa yritystä. KuntaPro ja Taitoa kattavat noin 26 prosenttia Suomen kuntien talous- ja henkilöstöpalveluista.

Yhtiöt ovat vastanneet kymmenisen vuotta omistajiensa taloushallinnon, henkilöstöhallinnon ja muiden tukipalveluiden hoitamisesta ja kehittämisestä. Vuonna 2017 niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 88 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä yli 800.

Sopimuksen yksityiskohtia ja uutta toimintamallia on hiottu syksyn ajan. Yhdistyminen ei tule näkymään alkuvaiheessa muutoksina asiakkaille, vaan palvelut ja rajapinnat tulevat säilymään ennallaan, kertoo KuntaPro Oy:n toimitusjohtaja Mika Kantola.
– Toimimme jatkossakin hajautetusti niin, että olemme lähellä asiakasta ympäri Suomen. Muutostenkin keskellä kuuntelemme asiakasta. Palveluiden ja toiminnan kehittäminen ovat lähteneet ja tulevat myös jatkossa lähtemään ennen kaikkea omistajiemme eli asiakkaidemme tarpeista, Kantola sanoo.
– Yhdistymisen myötä meillä on entistä leveämmät hartiat palveluiden kehittämiseen ja asiakkaiden toiveiden huomioimiseen, hän lisää.

Molemmissa yhtiöissä on marraskuun lopussa yhtiökokoukset, jotka tähtäävät siihen, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa huhtikuun alussa.

KuntaPro lyhyesti

KuntaPro tarjoaa johtamisen ja hallinnon tukipalveluita asiakkailleen, joita ovat noin 90 kuntaa ja kunnallista organisaatiota sekä Etelä-Hämeen ja Satakunnan maakunnat. KuntaPro ja sen tytäryhtiö Seuturekry työllistävät noin 320 henkilöä 5 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Vuonna 2017 KuntaPro -konsernin liikevaihto oli 51,7 miljoonaa euroa.

Taitoa lyhyesti

Taitoa tarjoaa johtamisen ja hallinnon tukipalveluita asiakkailleen, joita ovat noin 150 kuntaa ja kunnallista organisaatiota sekä Varsinais-Suomen, Kymenlaakson ja Lapin maakunnat. Taitoa ja sen tytäryhtiö Taitoa Kuntaperintä työllistävät noin 500 henkilöä yhteensä 14 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Vuonna 2017 Kunnan Taitoa -konsernin liikevaihto oli 36,4 miljoonaa euroa.

Yhtiöt yhdessä

Yhtiöiden omistaja-asiakkaina on 240 kuntatoimijaa ja tulevien maakuntien sote-toimijaa, kuten Turku, Pori, Hämeenlinna, Kotka, Kouvola, Salo ja Rovaniemi sekä Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Lappi. Yhteensä 820 työntekijää, 19 toimipaikassa. Vuoden 2017 yhteen laskettu liikevaihto on yli 88 miljoonaa euroa.

Ajankohtaista