Siirry sisältöön

End-to-end -strategialla tuottavuus kasvuun

Tässä blogissa jatkan käytännönläheisemmin aiheesta uudistuminen, ja kerron tarkemmin esimerkkien kautta, miksi perinteinen ulkoistus on tullut tiensä päähän ja miksi tarvitsemme vahvempaa kumppanuutta tuottavuuden saavuttamiseksi. Tähän aiheeseen Tero Karinti viittasi jo aiemmin blogissaan Älä ulkoista, vaan uudista.

Sarastia on kasvanut talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden ulkoistustoimijasta palvelukokonaisuuksia tarjoavaksi kumppaniksi. Matkaan on kuulunut monta erilaista vaihetta; toimintatapojen ja prosessien yhtenäistämistä, järjestelmäpohjan yhtenäistämistä, toiminnan rajapintojen selkeyttämistä ja asiakkuuden hoidon prosessien uudistamista, robotiikkaa ja tekoälykehitystä, näin muutaman mainitakseni. Näitä kaikkia asioita on tehty asiakkaiden kanssa yhdessä, jotta on saatu selkeäksi päivittäisen toiminnan näkökulmasta, miten vastuut toimijoiden välillä jakaantuvat. Samalla on luotu pohjaa tulevalle kehittämiselle, erityisesti digitalisaation edistämiselle.

Henkilöstöhallinnon palveluiden ja erityisesti palkanlaskentaan liittyvien palveluiden kehittämisessä aito kumppanuus ja yhdessä kehittäminen ovat edelleen avainasemassa toiminnan kehittämisen osalta. Miksi näin? Koska tuottavuus on monelta osin kiinni kokonaisprosessin toimivuudesta. Herkästi ajatus ohjautuu ulkoistuksen jälkeen siihen, kuinka paljon palveluntarjoaja pystyy palvelun hintaa alentamaan tehostamisella. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen, koska palkanlaskennan palveluissa hinnan määrittää pitkälti tapa, jolla tieto tuotetaan palkanlaskentaan.

Asiaa on helppo konkretisoida esimerkeillä: paperisena palkanlaskentaan toimitetun, täysin manuaalisen palkka-aineiston hinta on 20-30 € per palkkapussi , kun taas sähköisesti toimitetun tiedon hintalappu on 9-14 € välissä, aineistosta riippuen. Aineistoja voidaan saada esim. työvuorosuunnitteluohjelmisto Titanian kautta, jolla aineisto voidaan tuottaa valmiiksi TES-tulkittuna. Näiden palkkapussien kustannus onkin sitten jo 7-10 € luokassa. Käytännössä kokonaiskustannuksessa näyttelee merkittävää roolia se, miten aineisto tuotetaan. Tästä syystä haemme uudentyyppistä kumppanuutta ja end-to-end -ajattelua.

Vuosien aikana asiakkaidemme kanssa on laitettu pohjaa kuntoon. Vastuut alkavat olla selkeitä ja toimintatavat yhtenäisiä. Nyt on aika keskittyä siihen, mikä luo aidosti tuottavuutta ja alentaa koko prosessin kannalta kustannuksia. Sarastian seuraava kehitysvaihe konkretisoi end-to-end -ajattelun, jolloin perinteinen palvelukeskuksen rajapinta häipyy ja tulemme asiakkaidemme tueksi sähköistämään tiedon tuottamisen alkupäätä. On aika katsoa yhdessä, ettei tuottamatonta työtä siirretä toimijalta toiselle, vaan tuottamattomat vaiheet digitalisoidaan.

Tämä tarkoittaa asiakkaiden kanssa yhteisiä kehityssuunnitelmia, asiakkaan muutoksen johtamisen tukemista ja sähköisten työvälineiden käytön lisäämistä. Vain yhdessä kehittämällä voimme saavuttaa tehokkaammat ja laadukkaammat palvelut.

Jarkko Turkki
henkilöstöpalveluiden liiketoimintajohtaja
Sarastia Oy

Ajankohtaista