Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin Kunnan Taitoa Oy:n sivustolla

Taitoa Saaga tuo toimintaympäristötiedon päätöksenteon tueksi

Tiedolla johtamisen työkalu Taitoa Saagaan kehitetään parhaillaan kaupunki-indikaattoreita, jotka tarjoavat aina ajantasaista ja visualisoitua tietoa kunnan elinvoimasta, ympäristöstä, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Toimivaa tiedolla johtamisen työkalua etsiville Taitoa Saaga tarjoaa jatkuvasti kehittyvän, innovatiivisen alustan. Sekä kunnan tai kaupungin sisäinen että toimintaympäristöön liittyvä tieto on Saagassa aina tuoretta ja helposti poimittavissa. Näin tietoa voidaan käyttää päätöksenteon tai analyysien tukena heti, kun tarve ilmenee.

Hyvä esimerkki edelläkävijästä on Salon kaupunki, joka on jo ottanut käyttöönsä Saagan talous- ja voimavaramodulit keväällä 2017.

Asiakkaat mukaan kehittämään kaupunki-indikaattoreita

Kevään aikana Saagaa on kehitetty vauhdilla eteenpäin ja luotu edellytykset kaupunki-indikaattoreille, jotka valottavat neljää tärkeää osa-aluetta: elinvoimaa, ympäristöä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Elinvoima kertoo esimerkiksi työttömyydestä, väestöstä ja lapsiperheiden määrästä ja niiden sosioekonomisesta tilanteesta. Muiden moduleiden sisällön kehittämistä jatketaan yhdessä Taitoan asiakkaiden kanssa.

Parhaillaan kartoitetaan sopivia partnereita ja rekistereitä, joilta toimintaympäristön tietoa saadaan nopeimmin ja luotettavimmin ammennettua Taitoan omistajakuntien tarpeisiin.

– Ne kunnat, jotka lähtevät pian mukaan, pääsevät vaikuttamaan kaupunki-indikaattoreiden sisältöön. Kehitystyöstä hyötyvät kaikki Taitoan asiakkaat.

Saaga on vakuuttanut myös Saita Oy:n, jolle työstetään laajaa henkilöstöraportointia. Kerromme tästä mielenkiintoisesta yhteistyöstä lisää syksyllä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Sari Kujala, ohjelmajohtaja
p. 020 610 9095, sari.kujala@taitoa.fi

 

Liittyvät referenssit