Siirry sisältöön

Sarastia tarjosi Laitilalle ketterästi apua kirjanpitoon

Sarastia toimii asiakkaiden turvaverkkona haasteissa, joihin on vastattava nopeasti. Laitila sai avukseen ammattitaitoisen kirjanpitäjän, joka on tilinpäätöksen valmistelun ohessa osallistunut kaupungin toimintamallien kehittämiseen.

Isona toimijana Sarastia pystyy reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin joustavasti. Kun Laitilan pääkirjanpitäjä siirtyi toisiin tehtäviin, kaupunki päätti ostaa kirjanpitopalvelun Sarastialta määräaikaisesti. Ratkaisu tehtiin nopeasti, koska talousarvion valmistelu oli alkamassa ja töihin tarvittiin pätevä henkilö mahdollisimman pian.

Yhtiön kirjanpitäjä kävi perehtymässä Laitilan toimintatapoihin paikan päällä parin päivän ajan ja ryhtyi sitten työhön. Hän tekee töitä Laitilan laitteilla ja ohjelmilla, mutta Sarastian toimipisteessä.

– Oli todella hienoa, että Sarastia pystyi reagoimaan akuuttiin tarpeeseemme. Rekrytointi olisi ollut pitkä prosessi – olettaen, että sopiva henkilö edes olisi löytynyt heti, toteaa Laitilan vt. talous- ja hallintojohtaja Atte Hyvärinen.

– Lisäksi tarvittava perehdytysjakso olisi voinut olla pitkä, koska yksityinen ja kunnan kirjanpito poikkeavat niin paljon toisistaan. Meillä ei olisi ollut perehdytykseen riittävästi
henkilöstöresursseja kiireisellä aikataululla.

 

Osaava ja tehokas työntekijä

Laitilan oli tarkoitus ostaa pääkirjanpito Sarastialta tilikauden loppuun saakka. Kaupunki kuitenkin päätti jatkaa sopimusta Sarastian kanssa vielä seuraavan tilikauden loppuun, jotta uuden vakituisen pääkirjanpitäjän rekrytoinnille jää riittävästi aikaa.

Atte Hyvärisen mukaan positiivisin yllätys hänelle on ollut se, miten ammattitaitoisen ja
aikaansaavan tekijän Laitila on saanut Sarastialta.

– Kirjanpitäjälle täytyy antaa tunnustusta siitä, miten nopeasti hän pääsi kiinni käytäntöihimme. Hän kykeni hyppäämään lennosta vieraaseen organisaatioon ja on hoitanut kaikki asiat erittäin hyvin, Hyvärinen kiittelee.

 

Työnjako ja aikataulut kuntoon

Kun Laitila teki Sarastian kanssa sopimuksen kirjanpitopalveluista, kaupungille oli tärkeintä, että tilinpäätös saataisiin valmiiksi kuntalain edellyttämässä ajassa. Tämä tavoite täyttyi, mutta lisäksi kaupungin prosesseja on saatu järkeistettyä ja kehitettyä sekä dokumentaatiota lisättyä.

– Roolit talousyksikössämme ovat selkeytyneet ja aikatauluttamisen tärkeys on korostunut. Koska prosessit ovat terävöityneet, saamme jatkossa tehtyä asioita entistä viisaammin. Nämä ovat oppeja, joita olemme kuluneina kuukausina saaneet, kertoo Hyvärinen.

– Sarastia on organisaatiollemme turvaverkko. On hyvä, että palveluita pystyy ostamaan
nopeastikin. Se tuo meille varmuuden siitä, että työt eivät jää tekemättä.

 

Kuvan lähde: Laitilan kaupungin kuvapankki

Liittyvät referenssit