Siirry sisältöön

Leppävirta varautuu tulevaan

Sarastia Oy on valittu Leppävirran kunnan uudeksi kumppaniksi palkanlaskenta- ja taloushallintopalveluissa. Sarastian aluejohtaja Päivi Länsikari iloitsee yhteistyön laajuudesta ja kertoo, että töihin päästään välittömästi. Käytännössä toiminnot siirtyvät Sarastian alustalle vaiheittain vuoden 2021 aikana toukokuusta alkaen. Sopimus on viisivuotinen.

Leppävirran kunta haki kumppania, joka voisi tarjota nykyaikaisen, myöhemmin laajennettavissa olevan järjestelmän ja valitsi Sarastia365-ratkaisun. Erityisesti siihen sisältyvät nykyaikaisuus, johdon raportointi, helppo käyttöönotto ja käyttäjäystävällisyys vetosivat päättäjiin.

– Meille tämä on hieno juttu etenkin siksi, että alustan lisäksi asiakkuus kattaa myös palvelutuotannon ja sopimuksen myötä muodostuu huomattavasti laajempi kokonaisuus, jossa käytännössä on kyse kokonaisulkoistuksesta. Neuvotteluja käytiin asiakkaan kanssa pitkään ja nyt, kun päätös syntyi, päästään saman tien hommiin, kertoo aluejohtaja Päivi Länsikari.

Hieman alle 10 000 asukkaan Leppävirralla päätöstä pohdittiin tarkkaan.

– Teimme asiasta selvityksen, jonka pohjalta ratkaisua mietittiin. Kävi ilmi, että vaikka taloushallintomme juuri tässä hetkessä toimii, on se pitkällä tähtäimellä hieman liian haavoittuva ja staattinen. Halusimme varautua myös tuleviin haasteisiin ja siksi päädyimme hyödyntämään osaavia kumppaneita, kertoo Leppävirran kunnansihteeri Anssi Nykänen.

Kunnan tiedotteessa todetaan ratkaisun tuovan käyttöön nykyistä modernimman ohjelmistoalustan ja mahdollistavan eri toimialojen kehittämistoimia tulevaisuudessa. Kun Sote-ratkaisu aikanaan toteutuu, kunnalle tukipalveluista aiheutuvat kustannukset pienenevät palveluvolyymin mukana, mikä ei omana työnä tehtynä olisi ollut mahdollista toteuttaa samassa suhteessa.

Sarastia365-palvelun käyttöönoton ensimmäinen vaihe alkaa toukokuun alussa taloushallinnon osalta ja toisessa vaiheessa, lokakuun alussa, Sarastian hoidettavaksi siirtyy palkanlaskenta. Vuoden lopussa käyttöön otetaan vielä johdon raportointi.

Liittyvät referenssit