Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin Kunnan Taitoa Oy:n sivustolla

Kuntatieto-ohjelma tuo muutoksia kuntien raportointiin

Kuntatieto-ohjelman myötä kuntien raportointi tulee muuttumaan vuodesta 2020 alkaen. Reaaliaikainen ja oikea tieto nousee erityisen tärkeäksi maakuntauudistuksen valmisteluiden myötä, kun työnjakoa kuntien ja maakuntien välillä sekä kustannuksia suunnitellaan. Tämän takia kunnat joutuvat terävöittämään raportointiaan.

Kuntatieto-ohjelman tiedolla johtamisen pilotti valmistui

Taitoa on ollut mukana Kuntatieto-ohjelman valmistelutyössä vuodesta 2012 alkaen. Vuonna 2017 toteutettiin jo toinen pilotti ja tällä kertaa Keravan kaupungin kanssa. Keravan kaupunki on tunnettu edelläkävijä palvelujensa tuotteistuksessa ja Kerava on kehittänyt tuotekustannuslaskentamalliaan pitkään.

Keravan Kuntatieto-ohjelman tiedolla johtamisen pilotti tuotekohtaisesta raportoinnista palveluluokkakohtaiseen raportointiin oli onnistunut. Pilotissa Keravan tuotteet kohdistettiin JHS 200 mukaisiin palveluluokkiin Kasvatus ja opetuksen toimialan tuoteotannalla. Pilotissa muodostettiin data-aineisto, joka toimitettiin onnistuneesti Valtiokonttorin tietopalveluun.

Onnistuneen pilottiprojektin lopputuloksena voidaan sanoa, että tuotteistaminen ja sen kohdistaminen palveluluokitustasolle palvelee Kuntatieto-ohjelman tavoitteita. Pilotin tuotokset ovat kaikkien kuntien hyödynnettävissä ja ne ovat julkisia Valtiovarainministeriön Kuntatieto wikissä.

Taitoa Saaga-raportointiratkaisu tuo apua raportoinnin muutokseen

Taitoa Saaga on Suomen edistyksellisin tiedolla johtamisen työkalu kunnille ja maakunnille. Se yhdistää perinteisen kuntatiedon ja toimintaympäristön tiedon yhteen helppokäyttöiseen järjestelmään.

Saagan arkkitehtuuria hyödyntämällä pystymme ratkaisemaan Kuntatieto-ohjelman tuomat kuntien raportoinnin haasteet.

Tutustu lähemmin Saagaan.

 

Liittyvät referenssit