Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin KuntaPro Oy:n sivustolla

Keusoten talous- ja palkkahallinto siirtyvät KuntaProlle

Kuvassa Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän sote-koordinaattori Hanna Pellikka, kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, talous- ja hallintojohtaja Päivi Tarsia sekä KuntaProsta henkilöstöpalveluiden palvelujohtaja Ari Räsänen, toimitusjohtaja Mika Kantola sekä asiakkuuspäällikkö Vesa Jäppinen. 

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) ja KuntaPro allekirjoittivat perjantaina 14.12.2018 yhteistyösopimuksen, joka koskee talous- ja henkilöstöhallinnon ulkoistamista KuntaProlle.

Yhteistyösopimus varmistaa Keusotelle toimivat talous- ja palkkahallinnon palvelut, jotka eivät ole riippuvaisia tulevista soteuudistukseen liittyvistä päätöksistä. Sopimuksella varmistetaan myös kyseisten palveluiden tuottamiseen liittyvien työpaikkojen pysyminen alueella. KuntaProlla on toimipaikat sekä Tuusulassa että Hyvinkäällä. Keusoten kanssa tehdyn sopimuksen myötä muutama henkilö siirtyy liikkeenluovutusperiaatteella KuntaPron palvelukseen.

Tammikuun alussa käynnistyvässä, kuuden kunnan organisaatiossa tulee työskentelemään noin viisituhatta henkilöä
– Keski-Uudenmaan sote on yhtiömme kolmanneksi isoin asiakas. Sopimus on erittäin merkittävä ja vahvistaa KuntaPron asemaa seudullisesti, sanoo KuntaPron asiakkuuspäällikkö Vesa Jäppinen.

KuntaPro on soten toimialalla vahva toimija, jolla on tarjota palveluja myös toimintojen jatkokehitykseen.
– Meiltä löytyvät palvelut toiminnanohjaamiseen ja tiedolla johtamiseen. Esimerkiksi materiaalihallintoon ja välinehuoltoon on olemassa omat työkalunsa. D365-palvelualustamme mahdollistaa prosessiketjujen täydellisen sähköistämisen, ja kaikkien palveluiden käyttämisen samasta pilvipalvelusta, Jäppinen kertoo.

KuntaPro ennakoi asiakkaidensa toimintakentän muutoksia ja kehittää myös soteen liittyviä palveluja etukenossa vastaamaan tarjontaan.
– Ennakoimme asiakkaita koskevia muutoksia esimerkiksi kuntalainsäädännössä ja tarjoamme palveluja, jotka auttavat muutostilanteissa. Esimerkkinä tuleva Kuntatieto-ohjelma, joka velvoittaa kunnat ja kuntayhtymät raportoimaan taloudellisesta toiminnastaan entistä paremmin, Jäppinen sanoo.

Kuvassa Pirjo Laitinen-Parkkonen ja Mika Kantola. 

 

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa alueensa jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta alkaen 1.1.2019. Sen jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Keusoten tavoitteena on turvata alueen asukkaille laadukkaat ja asiakaslähtöiset sosiaali- ja terveyspalvelut tasa-arvoisesti.

Liittyvät referenssit