Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin KuntaPro Oy:n sivustolla

Kårkullan 33 kunnan data liikkuu jatkossa sujuvasti pilvessä

– KuntaPron malli, jossa järjestelmää voi käyttää missä tahansa ja monenlaisilta laitteilta, on meidän tapamme toimia, sanoo Marius Brunberg (vas.). Vieressä Pernilla Backlund, Camilla Ekström, Mikaela Sundqvist ja Fredrik Laurén.

Kårkullan kuntayhtymän ja KuntaPron yhteistyö laajenee hyvien kokemusten siivittämänä. Kuntax Talouden ja Kuntax Henkilöstön käyttöönottoa suunnitellaan vuoden 2018 tammikuulle. Uudistuksella haetaan tehokkuutta ja ennen kaikkea toiminnallisuutta, jolla kuntien data liikkuu sujuvasti sähköisesti.

Kårkullan kuntayhtymään kuuluu 33 kaksikielistä kuntaa. Se tarjoaa erilaisia sosiaalihuollon palveluja kehitysvammaisille. Maantieteellisesti laajassa toiminnassa on omat erityispiirteensä, joihin järjestelmien on taivuttava. Pilvipalvelulla ratkaistaankin monta asiaa, joihin nykyinen järjestelmä ei pysty.

Kårkullan ja KuntaPron yhteistyö alkoi vuonna 2015. Viime vuoden lopulla Kårkulla lähti ensimmäisten joukossa kokeilemaan toiminnanohjauksen menetelmiä sosiaalihuollon palvelujensa toteuttamisessa OneClinic-järjestelmällä. Nyt on vuorossa sekä talous- että henkilöstöhallinnon järjestelmien uudistus.
– Kokemukset toiminnanohjauksesta olivat rohkaisevia. Totesimme, että talous- ja henkilöstöpalvelut olisi hyvä siirtää webbijärjestelmään. Meidän haasteemme on todella laaja toiminta-alue, jossa on yli sata eri osoitetta. Jos matkustaisi kaikkiin yksiköihimme Kokkolasta Porvooseen, tulisi tuhat kilometriä täyteen. Meidän pitää pystyä tarjoamaan tukea eri yksiköille, ja järjestelmän tulee toimia tavallisen netin yli. Nykyiset järjestelmät eivät siihen pysty, sanoo Kårkullan it-suunnittelija Marius Brunberg.
Kårkullan palveluksessa on kuusi it-alan osaajaa tuhatta työntekijää kohti.
– On selvää, että emme pysty itse ylläpitämään kaikkea. Uutta tekniikkaa tulee ja meidän on pakko pysyä perässä, hän lisää.

Järjestelmät puhuvat samaa kieltä

Kårkullan henkilöstöhallinnossa on meneillään kokonaisuudistus, johon liittyy palkkahallinnon lisäksi myös henkilöstöresurssien hallinnan järjestelmän uusiminen. Uudistuksella haetaan lisää kustannustehokkuutta sekä toiminnallista ketteryyttä.
– Tavoitteinamme ovat sähköiseen asiointiin siirtyminen ja toiminnallisuuden parantaminen. Etenkin tällaisella maantieteellisellä alueella on tärkeää, että info kulkee eri yksiköiden välillä hyvin. Kokonaisuuteen liittyy myös henkilöstöresurssien hallintaan tarkoitetun järjestelmän uudistus. Numeron WFM -työvoimanhallintajärjestelmä ja KuntaPron järjestelmät tulevat keskustelemaan keskenään, eikä tietoja tarvitse syöttää moneen kertaan, sanoo henkilöstöpäällikkö Fredrik Laurén.

Tarkoitus on maksaa ensimmäiset palkat uudella järjestelmällä tammikuussa 2018.
– Mielestäni kaikista tärkeintä käyttöönoton onnistumisen kannalta on avoimuus. Avointa keskustelua – oli sitten kyseessä negatiiviset tai positiiviset asiat – on käytävä puolin ja toisin. Kaikki tarvittava tieto on saatava käyttöön, Brunberg korostaa.
– Kuten sanotaan, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. On tärkeää, että aikataulut ja resursointi on laskettu oikein, jotta tiedämme kuinka paljon apukäsiä siinä vaiheessa tarvitsemme, Laurén lisää.

Kuntax toimii myös sote-järjestäjän järjestelmänä

Sote-uudistus tuo uusia haasteita maakunnille. Asiakkaaseen liittyvät tiedot ja rahankäyttö pitää voida yhdistää yhteen paikkaan – nopeasti ja tehokkaasti. Asiakkaalla on mahdollisuus käydä hoitoprosessin aikana sekä yksityisellä että julkisella palveluntuottajalla, ja kaikki palveluihin liittyvät tiedot tulee voida yhdistää tilannekuvaan ja asiakassuunnitelmaan. Asiakaspolkujen ja -suunnitelman hallinta on toiminnan ytimessä. Koko asiointihistoria ja asiakkaalle suunnitellut palvelut tulee olla järjestäjän käytettävissä.

Kuntax-järjestelmä yhdistää talouden- ja sote-toiminnanohjauksen. Se toimii joustavasti monituottajaympäristössä pilvipalveluna. Kuntax OneClinic -toimialavertikaali on potilastietojen hallintaan ja kliiniseen tietoon toteutettu sote-toiminnanohjausratkaisu. Kuntax OneClinic yhdistää potilaan tiedot asiakkuuteen, rahaan ja käytettyyn palveluun dynaamiseen tietomalliin perustuen. Kuntax on oikea alusta maakunnille, jotka haluavat ratkaista sote-järjestäjän järjestelmään liittyvät haasteet kustannustehokkaasti.

Liittyvät referenssit