Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin Kunnan Taitoa Oy:n sivustolla

Kajaanissa haetaan laskujen sähköistämisellä säästöjä ja nopeutta

Taitoan tuoreimman asiakkaan, Kajaanin kaupungin, va. talousjohtaja Joni Partanen myöntää, että laskujen sähköistämisessä on vielä tehtävää. Laskujen ja ansiolaskelmien kulun automatisoiminen on kuitenkin välttämätöntä ja luonteva tapa sähköistää kuntien palveluja – sekä säästää kustannuksissa.

Kuntien taloudenpidon näkökulmasta on olennaista, että laskuliikenne kulkee ilman viiveitä. Laskujen sähköistäminen lyhentää käsittelyaikoja ja nopeuttaa niiden kiertoa. Verkkolaskutus ohjaa tuottamaan laskunkäsittelyn kannalta oikeat ja riittävät tiedot, joiden ansiosta käsittelyprosesseja voidaan automatisoida.

Verkkolasku on vastaanottajallekin helpoin ja edullisin tapa käsitellä saamansa lasku. Sähköisten ansiolaskelmien etuna taas on, että palkansaaja näkee tulevan palkkansa erittelyn heti, kun palkanlaskenta tehty, eikä hänen tarvitse odottaa postin saapumista. Kokonaisuutena sähköistäminen sujuvoittaa sekä kunnan toimintoja että kuntalaisten arkea.

– Laskujen lähettäjissä ja vastaanottajissa on kuntien kannalta vielä monia ryhmiä, jotka eivät syystä tai toisesta käytä verkkolaskua. Olennaista on, että palvelu saataisiin vaivattomasti käyttöön ja sitä olisi helppo käyttää arjessa. Verkkolaskutuksen käyttöä tulisi lisätä vaikka henkilökohtaisella neuvonnalla, miettii Partanen.

Verkkolaskutus tuo säästöjä nopeasti

Verkkolaskutus on organisaatiolle kustannustehokas toimintatapa. Kun lasku voidaan toimittaa asiakkaalle asti sähköisenä, se maksaa vain murto-osan paperilaskun lähettämisestä. Laskujen sähköistämisellä saadaan aikaan merkittäviä säästöjä vuositasolla – ja jopa yhtä laskutuskertaa kohti.

Sähköistämisen volyymin kasvulle on hyvät edellytykset, ja Taitoa on tottunut auttamaan asiakkaitaan siinä.

– Me Kajaanin kaupungissa haluamme kasvattaa verkkolaskutuksen määrää yhteistyössä Taitoan kanssa entistä suuremmaksi. Tavoitteet on asetettava tarpeeksi ylös. Taitoa itse näyttää hyvää esimerkkiä siinä, ettei se ota vastaan paperista aineistoa. Siihen on asiakkaankin vastattava ja mietittävä ratkaisuja, joilla sähköistämisen astetta nostetaan kaikissa toiminnoissa, toteaa Partanen.

Tiesitkö, että Taitoa voisi toteuttaa esimerkiksi infotilaisuuksia pienyrittäjille tai antaa henkilökohtaista tukea ikäihmisille? Tarjoamamme laskuportaali auttaa myös kuntia laskuttavia tahoja, jos heillä ei ole omia verkkolaskun lähettämistä tukevia laskutusjärjestelmiä. Lue lisää laskun lähettämisestä.

Liittyvät referenssit