Siirry sisältöön

Janakkala tyytyväinen uuden palkkajärjestelmän Sarastia365 HR:n käyttöönottoon

Janakkala otti ensimmäisenä Sarastian kunta-asiakkaana käyttöön Sarastia365 HR palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnan järjestelmän. Uuden järjestelmän käyttöönottoprojekti vuonna 2019 oli onnistunut ja projektityöskentely oli ammattimaista, kertoo Janakkalan kunnan henkilöstöjohtaja Maija Nivala 

Janakkala oli jo pitkään toivonut, että saisi nykyaikaisen, helppokäyttöisen ja esimiesten sekä HR:n työskentelyä tukevan HR- ja palkkajärjestelmän käyttöönsä. Sarastia ehdotti Janakkalalle pilottiin ryhtymistä ja käyttöönottoprojekti lähti liikkeelle keväällä 2019. Vuodenvaihteessa 2019/20 palkat menivät maksuun onnistuneesti uudella järjestelmällä ja tyytyväisyys on käsinkosketeltavaa 

 – Toki pilotointi tarkoittaa sitä, että aina tulee yllätyksiä matkaan ja mm. käyttäjätunnusten kanssa oli haasteita käyttöönoton yhteydessä. Haasteistakin selvitään hyvällä yhteistyöllä. Kaiken kaikkiaan projekti onnistui hienostiJanakkalan henkilöstöjohtaja Nivala sanoo. 

– Kuntakentälle ei ole viime aikoina rakennettu modernia kunta-alan vaatimukset täyttävää ja eri TESit huomioivaa HR- ja palkkajärjestelmää, koska sen tekeminen ei ole nopeaa, helppoa eikä halpaa. Olemme tyytyväisiä, että nyt pystymme tarjoamaan sitä, mitä meiltä on sitkeästi pyydetty kuntaorganisaatioista eri puolilta Suomeasanoo Sarastian toimitusjohtaja Mika Kantola. 

 – Moderni järjestelmä parantaa loppukäyttäjien käyttäjäkokemusta, sujuvoittaa prosesseja ja mahdollistaa ajantasaisen HR-tiedon kuntien tiedolla johtamisen tueksi, Kantola lisää. 

 Janakkala on tyytyväinen sekä käyttöönottoprojektin vetämiseen että Sarastian palkkapalveluihin yleensä. Projektilla oli selkeä aikataulu ja sarastialaiset tukivat myös kunnan valmistautumista muutokseenSäännölliseen tiedottamiseen ja monipuoliseen kouluttamiseen kiinnitettiin erityistä huomiota, kertoo Janakkalan henkilöstöjohtaja Nivala 

Nivala kertoo, että seuraavana vuorossa on eri HR toiminnallisuuksien käyttöönotto Sarastia365 HR -järjestelmässä. Ne helpottavat esimiesten työtä ja tuovat tehokkuutta arkeenNäiden osalta lähdetään kuitenkin liikkeelle vasta sitten, kun järjestelmä on henkilöstölle tuttu ja käyttö on sujuvaa, Nivala toteaa. 

Nivala antaa myös palautetta Sarastian palkkapalvelusta yleensä. Janakkala ulkoisti palkanlaskennan jo vuonna 2003. Palvelu toimii hyvin ja kehitys on ollut positiivista. Toki kunnassa on vaadittu totuttelua siihen, että oma palkanlaskija ei istu kunnantalolla. Sarastiasta saa vastauksia, yhteistyö on säännöllistä ja palvelussa joustetaan tarpeen mukaan, kertoo Nivala. Tälle on edellytyksenä se, että palautetta ja toiveita esitetään avoimesti ja säännöllisesti puolin ja toisin. Nivala suosittelee Sarastian palkkapalveluita ja sanoo, että myös Janakkalan kokoluokassa olevalle kunnalle, jossa on noin 16 000 asukasta ja noin 1000 työntekijää, ulkoistettu palvelu soveltuu hyvin. 

 

Lisätietoja: 

Maija NivalaJanakkalan kunta, henkilöstöjohtaja03 6801236maija.nivala@janakkala.fi  

Kantola MikaSarastia Oy, toimitusjohtaja0408316409, mika.kantola@sarastia.fi 

Liittyvät referenssit