Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin KuntaPro Oy:n sivustolla

Hyvinkää varautuu tulevaisuuteen KuntaPron avulla

Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila uskoo, että KuntaPron omistaja-asiakkuuden myötä kaupunki pääsee mukaan kehitystyöhön, johon sillä ei yksin olisi rahkeita.

Hyvinkää ulkoistaa taloushallinnon palvelunsa KuntaPro Oy:lle vuoden 2018 alusta alkaen. Tavoitteena on varautua sote- ja maakuntauudistuksen tuomiin muutoksiin sekä tiedon parempi hyödyntäminen.

Hyvinkään ulkoistamispäätöksen takana on monia syitä. Vanhat järjestelmät olivat tiensä päässä, eivätkä vastanneet toiminnoiltaan tätä päivää.
– Järjestelmät on uusittava joka tapauksessa. Yhtenä tavoitteena on hyödyntää paremmin tiedolla johtamisen mahdollisuudet. Ennen seurattiin toimintaa omanaan ja taloutta omanaan, nyt isona tavoitteena on saada ne toimimaan reaaliaikaisesti yhteen. Tarvitsemme myös sellaista puhdasta talousraportointia, jota voisimme hyödyntää enemmän, sanoo Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Uudistamisessa painoivat vahvasti myös tulevan sote-uudistuksen mukanaan tuomat muutokset.
– Kun uudistus tulee voimaan, eli luultavasti 2019 vuoden alussa, meiltä siirtyy iso osa porukasta ja vielä isompi osa toiminnoista. Tukipalvelut joudutaan miettimään siksikin uudelleen. Tämä on henkilöstöpoliittinen kysymys. Meidän 2 700 ihmisestä lähtee noin tuhat pois. Oma henkilöstö täytyy sopeuttaa tähän tahtiin, Mattila sanoo ja muistuttaa, että oman taloushallinnon haavoittuvuus olisi tulevaisuudessa suurempi esimerkiksi avainhenkilöiden sairaslomatilanteissa kuin ulkoistettuna palveluna.
Kaupungin taloushallinnon työntekijöistä noin kymmenen siirtyy KuntaPron uuteen palvelukeskukseen, joka perustetaan Hyvinkäälle.

Osaksi laajaa kehittämistyötä

Hyvinkään kumppaniksi haluttiin saada asiantuntijaorganisaatio, jolla on hartioita vahvaan kehittämistyöhön.
– Olemme osa KUUMA-kuntia ja haluamme olla muutoksessa osa valtavirtaa. KuntaProsta on kuulunut positiivista palautetta. Inhouse-yhtiönä se on meille luonteva valinta. Yksin emme pystyisi tekemään kehitystyötä, mutta KuntaPron omistajana järjestelmien kehittäminen ja rahoittaminen ovat eri luokkaa. Siellä on henkilöitä, jotka tekevät sitä päätyökseen. Uskomme, että homma toimii KuntaPron kanssa, kuten on sovittu, Mattila sanoo.

KuntaProssa uskotaan, että Hyvinkää saavuttaa yhteistyön ansiosta tulevaisuudessa merkittäviä säästöjä.
– Siirtymällä KuntaPron omistaja-asiakkaaksi, kaupungit ja kunnat pystyvät sopeuttamaan toimintaansa kustannustehokkaasti myös sote- ja maakuntauudistuksessa. Järjestelmien robotisaation ja Kuntax ERP -toiminnanohjauksen jatkuva kehittyminen antavat myös aivan uudenlaisia mahdollisuuksia koko kaupungin realiaikaiseen tiedolla johtamiseen ja asukkaille tarjottavien palveluiden tuotteistamiseen, sanoo KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola.

Yhteistyöprojekti alkaa taloussuunnittelun käyttöönottovaiheella vuoden 2017 aikana. Vuoden 2018 alusta alkaen Hyvinkään taloushallinnon palvelut tuotetaan Suomen suurimmalla julkisen sektorin toiminnanohjauksen pilvipalvelulla Kuntax ERP:llä ja sen Kuntax Talous -modulilla.

 

Kuntax ERP sisältää myös HR- ja palkkamoduli Kuntax Henkilöstön, materiaalihallinnon-, palvelunohjauksen sekä sote-palveluiden modulit. Ratkaisu voidaan ottaa käyttöön moduli kerrallaan ja palveluita käytetään suomalaisen pilvipalvelun kautta. Kuntax ERP perustuu Microsoft Dynamics AX teknologiaan, joka on yksi maailman johtavimmista toiminnanohjauksen ratkaisuista tällä hetkellä. KuntaPron pilvipalveluissa on 26 000 julkisen sektorin käyttäjää.

Liittyvät referenssit