Siirry sisältöön
Tämä juttu on julkaistu alun perin KuntaPro Oy:n sivustolla

Avoimen lähdekoodin sovelluskehitys ketterillä menetelmillä

Avoimen lähdekoodin sovelluskehitys ketterillä menetelmillä

 

KuntaPro Oy kilpailutti talvella 2017 avoimen lähdekoodin sovelluskehityksen. Hankinta on jaettu kahteen osioon, ns. back ja front end eli integraatio- ja rajapintaohjelmointi (back) sekä käyttöliittymäohjelmointi (front).

 

Molempiin osiin on valittu viisi (5) toimittajaa:

Integraatio- ja rajapintaohjelmointi

1. Haltu Oy

2. Anders Innovations Oy

3. Visma Consulting Oy

4. Citrus Solutions Oy

5. Collapick Company Oy

 

Käyttöliittymäohjelmointi

1. Nord Software Oy (OmniPartners Oy)

2. Visma Consulting Oy

3. Haltu Oy

4. Anders Innovations Oy

5. Siili Solutions Oy

 

Asiakkaat voivat kehittää ketterillä menetelmillä erilaisia järjestelmiä tai niiden osia KuntaPro Oy:n sopimusta hyödyntäen. Edellä olevaa toimittajajärjestystä tulee noudattaa silloin kun hankinnan arvo ylittää kansallisen kynnysarvon 60.000 eur alv. 0%. Alle kyseisen kynnysarvon jäävät hankinnat voidaan toteuttaa halutulta toimittajalta.

 

Avoimen lähdekoodin kehityskohteita voivat olla esim. verkkosivut tai niihin kytkettävät eri toiminnot (esim. verkkokauppa, chat-toiminnallisuus jne.), erilaiset järjestelmät ja niiden tukipalvelut yms. Ohjelmointitöiden laajuudet voivat vaihdella sekä skaalautua asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

 

Työ laskutetaan tuntityöperusteisesti, mutta asiakkaat voivat tarvittaessa pyytää ohjelmointityöstä myös kokonaiskustannusarvion, jonka hinta voi olla tuntityötä edullisempi.

 

Hankinnan tavoitteena on vähentää sovelluskehityksen toimittajariippuvuutta. Koska toteutukset ja projektit perustuvat avoimeen lähdekoodiin, voidaan projektia kehittää toimittajariippumattomasti (esim. toimittaja A tehnyt osan järjestelmän koodista, toimittaja B lisää siihen verkkokauppa-toiminnan, toimittaja C ohjelmoi käyttöliittymän ja toimittaja D testaa puolueettomasti toteutuneen ratkaisun). Hankinnassa on painotettu avoimen lähdekoodin versionhallintajärjestelmää kuten esim. GitHub ja sen osaaminen.

 

Lisätietoja hankinnasta antaa KuntaPro Oy:n Hankintapalvelut, hankinta@kuntapro.fi

Ajankohtaista