Siirry sisältöön

Tiedote vuoden 2022 verokorteista

Vuoden 2022 verokortit astuvat voimaan 1.2.2022. Verottaja toimittaa vuoden 2022 verokortin sekä OmaVeroon että postitse joulu-tammikuussa. Muutosverokortin voi tilata verohallinnon verkkopalvelussa sen jälkeen, kun verottaja on toimittanut vuoden 2022
verokortin. Kirjautuminen Omavero-sivustolle tapahtuu henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Sarastian asiakaspalvelu noutaa Verohallinnosta ennakonpidätystiedot sähköisesti pääasiassa niiden henkilöiden osalta, joiden työ/virka/palvelussuhde on ollut voimassa vuoden 2021 päättyessä / 2022 alussa. Tarkistaaksesi, haetaanko sinun ennakonpidätystiedot suoraan verohallinnolta, pyydämme sinua kääntymään oman esimiehesi puoleen.

 

Tilanteet, joissa sinun tulee toimittaa verokortti tai tiedot Sarastian sähköisen asiointipalvelun kautta:

  1. Tuloraja on väärin tai veroprosentti on liian korkea → Toimita muutosverokortti
    sähköisesti (esim. skannattuna liitteenä tai selkeänä valokuvana) Sarastian sähköisen asiointipalvelun kautta.
  2. Veroprosenttia pitää korottaa → Korotettu veroprosentti ilmoitetaan Sarastian sähköisen asiointipalvelun kautta. Huomioithan, että veroprosentin korotus ei muuta verokortissa olevaa tulorajaa!
  3. Olet palkkion saaja (esim. omaishoitaja) → Toimita verokortti Sarastian sähköisen asiointipalvelun kautta.

 

Lisätietoja: Suuren verokorttimäärän vuoksi, emme voi vastata verokorttikyselyihin puhelimitse. Mikäli sinulla on kysyttävää verokorttiasoista, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä sähköisen asiointipalvelun kautta.

Sarastian asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun usein kysytyt kysymykset

 

 

Ajankohtaista