Siirry sisältöön

“Asiakas ja asiantuntijuus edellä kohti edelläkävijyyttä” sanoo talouspalveluiden uusi liiketoimintajohtaja Mari Eklund

Sarastian talouspalveluiden liiketoimintajohtajana on 18.11. aloittanut Mari Eklund, joka seuraa tehtävässä Anne Kanervaa. Anne Kanerva jatkaa Sarastialla Asiakkuudet -toimialueen johtajana. 

Kuntien ja kaupunkien järjestelmien sekä palveluiden kehittämisen parissa menestynyt Mari on toiminut aiemmin toimitusjohtajana ja liiketoimintajohtajana muun muassa VismanAditronBaswaren ja Fonectan palveluksessa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. 

Toiminta taloushallinnon ja sen järjestelmien kehityksen parissa on hänelle tuttua sekä työn että opintojen kautta. Yleisesti oman toimintaympäristönsä avainasioina hän pitää asiakasnäkökulmasta, toiminnan laadusta sekä tuotettujen palveluiden tasalaatuisuudesta huolehtimista. 

– Asiakkaan kuunteleminen on ihan ensiarvoisen tärkeää. Kuntamaailmassa on tapahtumassa paljon muutoksia, koko palvelutoimialaa läpileikkaava kehitys liittyy ehdottomasti asiakaskokemukseen ja pyrkimykseen lisätä ymmärrystä asiakkaan merkityksestä ihan jokaisen organisaation toimijan arjessa, hän kommentoi. 

Sarastian johtoryhmään liittyvän Marin varsinainen toimipiste sijaitsee Kuntatalolla, jossa töitä tehdään taloushallinnon palveluporukan kaikkien ihmisten ja erilaisten järjestelmien kanssa.  

– Yhdessähän näitä hommia tehdään, oli kyse sitten asiakkaista tai omasta tiimistä. Yhdessä haetaan sitä edelläkävijyyttä ja pidetään mielessä ne kaksi tärkeää aata: asiakas ja asiantuntijuus. Yritetään puolin ja toisin löytää ne parhaat käytännöt tekemiseen ja sitten mahdollisimman läpinäkyvästi jaetaan niitä omia havaintoja.  

Ajankohtaista