Siirry sisältöön

Anne Kanerva kehittämään Sarastialle uutta sote- ja maakuntaliiketoimintaa

Sarastian sote- ja maakuntapalveluiden johtajana aloitti alkusyksystä Anne Kanerva. Tehtävä on Sarastiassa uusi ja nimitys kertoo Sarastian tahtotilasta kasvaa.

– Sillä on merkitystä, miten hyvin – tehokkaasti ja inhimillisesti – julkinen sektori toimii. Haluan olla vaikuttamassa myönteisesti kehitykseen, koska sillä mahdollistetaan hyvinvoinnin lisääminen yhteiskunnassamme, Anne sanoo.

– Yhtiössä eletään voimakasta muutosvaihetta alkuvuoden fuusion jälkeen ja suunnitelmissa on samalla uudistaa rohkeasti koko alaa. Siksi muutoksesta inspiroituva Anne on palkattu yhtiöön, kertoo Sarastian toimitusjohtaja Mika Kantola.

 

Kehityksen avaimet fuusiosta

Anne Kanerva tuo Sarastiaan mukanaan reipasrytmistä tekemisen kulttuuria sekä vankkaa asiantuntemusta ja ymmärrystä sosiaali- ja terveydenhuoltoalasta. Myös kokemuksesta modernien teknologioiden ja tekoälyn käytöstä on hyötyä. Anne tietää, miten muutossuunnitelmista tulee osa ihmisten arkea ja kuinka uudenlainen tekeminen mahdollistaa paremmat palvelut.

– Onnistuneeseen muutokseen tarvitaan oikeat lähtökohdat. Taitoan ja KuntaPron yhdistyminen teki Sarastiasta ison ja kyvykkään toimijan. Sarastian hallitus ja johto ovat sitoutuneet muuttumaan ja kehittämään. Edellytykset onnistuneeseen muutokseen ovat erinomaiset, Anne tiivistää.

Koulutukseltaan Anne on terveystieteiden maisteri, ja on työskennellyt sosiaali- ja terveydenhuollon parissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän siirtyi Sarastialle IBM Finland Oy:n kehittämisjohtajan tehtävistä, ja toiminut mm. Kuntien Tiera Oy:n liiketoimintajohtajana ja Espoon kaupungin kaupunkitiedon johtajana sekä FCG International Ltd:llä johto- ja kehitystehtävissä. Ensimmäinen ammattitutkinto sairaanhoitaja, jossa työssä ollut myös useita vuosia.

Annen vapaa-aika kertoo hänestä ihmisenä ja johtajana: uusi kiinnostaa, tasapainosta ja selkeydestä on hyvä pitää huolta. Aivoja tietotyöstä palauttaa liikunta ja kuorolaulu ja innokas sienestäjä saa metsästä voimaa ympäri vuoden. Haasteisiin heittäytyvä Anne ajoi tänä kesänä moottoripyöräkortin.

Ajankohtaista